Laddar Evenemang

Vin & mat i kombination

lördag 17 februari, kl 15.00

Brittiska forskare har mätt hur grundsmakerna påverkar salivavsöndringen. Mest effekt ger sur smak. Sedan kommer umami och därefter salt, sött och beskt. Nadja Karlsson har kommit till ungefär samma resultat. Däremot har brittiska forskare ingen susning om vad man skall dricka för vin till maten – så att salivavsöndringen ökar ännu mer. Gissa vem som är expert på det? ’Smak’ påverkas som bekant av många omständigheter. Vad som serveras, vad som serveras till, i vilken ordning, konsistens, uppläggning, dukning, vem som sitter vid bordet … Det är lika mycket psykologi som gastronomi. Men det finns vissa handfasta råd. Att separera katterna från hermelinerna har inte Nadja Karlsson några ambitioner att lära ut. Men däremot fel dryck från rätt mat och tvärtom. Löfte: Du får en helt ny bild av vad mat och dryck tillsammans är och kan vara! Och dessutom prova några smakprover från Spritmuseums kritikerrosade restaurang.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej. Biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar.Provningen pågår i ca 90 minuter.

Köp 500 KR

Utställning: CHAMPAGNE!

17/11–30/10, 2018

Välkommen till en utställning som berättar om jordmåner, jäsning, bubblor och mycket annat kring själva tillverkningen. Men som också gör nedslag i trender och populärkultur.

Cider på Spritmuseum

För andra året i rad anordnas SM i hantverkscider. Det är Spritmuseum på Djurgården i Stockholm som arrangerar tävlingen i samarbete med Riktig Cider och Ciderfrämjandet.

Restaurangen

På Spritmuseums restaurang sker allt på inspirationens villkor. Köket styrs av dagsfärska tankar, intryck och upplevelser lika mycket som av säsongerna och de noga utvalda producenterna.