Laddar Evenemang

Vin & mat i kombination

torsdag 29 november, kl 18.00

Att kombinera rödvin och mat behöver inte vara så svårt som många får det att verka? Ibland kan det kännas som det krävs en doktorsexamen i vin för att lyckas med den perfekta matchningen mellan vinet och maten. Varför upplevs det så svårt och måste det verkligen vara det? Under denna provning hjälper Oskar Henriksson er att dissekera maten och vinet och på ett pedagogiskt sätt lär han ut konkreta tips på hur bäst matcha drycken med vinet. Inte bara det han bjuder även tips på hur maträtt kan piffas och justeras för att matcha en given dryck. För vad gör man när gästerna envisas med att dricka rödvin till fisken?

Oskar Henriksson är forskaren som tröttande på fiskar och bestämde sig för att hänge sig åt vin, öl, mat och kombinationen. Det han tar med sig från sina år som forskare är ett analytiskt sinne och att ständigt fråga varför snarare än därför! Han rör sig framförallt i gränslandet mellan mat och dryck. Medan andra söker meningen med livet, söker Oskar svaret på varför något är gott, och måste alltid gott vara behagligt?

Köpt biljett återlöses ej men biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar. Provningen pågår i ca 90 minuter.

Museets kritikerrosade restaurang bjuder på en extra rätt i när ni beställer en hel middagsmeny. Begränsat antal platser. Vänligen uppge provningens bokningsnr i kommentarsfältet i samband bokningen. https://spritmuseum.se/restaurangen/

Enklare rätter serveras i baren innan och efter provningen.

Köp 500 KR

En Kryddad Jul

14/11–16/1, 2019

Boka in en sinnlig vandring på Stockholms mest väldoftande utställning ”En Kryddad Jul – Julens drycker & smaker”.

Presentkort

Fyra erbjudanden i ett. Spritmuseums presentkort gäller till våra dryckesprovningar, i restaurangen, baren, bryggan och bersån samt i butiken och självklart till museets utställningar.

Matsal

Välkommen till matsalen på Spritmuseum. Här serverar vi vår version av en samtida måltid. Essensen av det tidigare upplevda, dagsfärska tankar och drömmar om den tid som komma skall.


Provningar

+ Visa mer