Laddar Evenemang

Vin & mat i kombination

torsdag 28 februari, kl 18.00

Att kombinera rödvin och mat behöver inte vara så svårt som många får det att verka.  Varför upplevs det så svårt och måste det verkligen vara det? Under denna provning hjälper Oskar Henriksson er att dissekera maten och vinet och på ett pedagogiskt sätt lär han ut konkreta tips på hur du bäst matcha drycken med vinet. Inte bara det, han bjuder även på tips på hur maträtter kan piffas och justeras för att matcha en given dryck. För vad gör man när gästerna envisas med att dricka rödvin till fisken?

Oskar Henriksson är forskaren som tröttande på fiskar och bestämde sig för att hänge sig åt vin, öl, mat och kombinationer. Han rör sig framförallt i gränslandet mellan mat och dryck.

Köpt biljett återlöses ej men biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar. Provningen pågår i ca 90 minuter.

Om ni bokar bord i vår fina restaurang efter provningen ger vi er 20% rabatt på våra menyer. Ange ert bokningsnummer för provningen i samband med bordsreservationen.
För att komma till restaurangens menyer och bokning, https://spritmuseum.se/restaurangen/boka-bord/

P.S. Det finns även möjlighet till lättare förtäring, fast och flytande i vår bar, före och efter provningen.

Köp 550 KR

Framtidens Mat & Dryck 

7/2–31/10, 2019

Den 7 februari öppnar Spritmuseum ”Framtidens Mat & Dryck”, en utställning om visioner, hälsotrender och klimatmat.  

Provning

Vinterns viner

torsdag 31 januari, kl 18.00

Vi provar några olika röda mustiga viner från världens alla hörn tillsammans med Eva Karlsson.

Matsalen

Välkommen till matsalen på Spritmuseum. Här serverar vi vår version av en samtida måltid. Essensen av det tidigare upplevda, dagsfärska tankar och drömmar om den tid som komma skall.

Spritlandet Sverige

1/1–31/12, 2019

”Spritlandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.