Laddar Evenemang

Vin till grillat – utsålt

fredag 19 juli, kl 18.00

VIN VID GRILLEN
eller 
Börja med att grilla Nadja Karlsson.

Vad hon inte vet om drycker vid grillen är inte värt att veta. Hennes kunskaper om människor som flockas vid grillen är ännu större. Hur det idag ställs helt andra krav på värden än tidigare. Att man inte bara slänger på diverse köttbitar på gallret – och majskolvar till de som inte äter kött. Att man inte bara kyler en halv låda öl att dricka till (ur flaskan). Eller korkar upp röda fruktbomber för att kompensera för de frånvarande gröna rätterna. Nej, alla skall trivas vid grillen. Och alla skall beröras av en viss . . . elegans. Nadja serverar tre utsökta smakprover av olika karaktär (kött/vegetariskt/överraskning). Viskande förmedlar hon Maillard-reaktionerna. Tips: Sommaren är lång. Gå på båda provningarna.

Vill du även testa öl till grillat, se 11 juli.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar.  Provningen pågår i ca 90 minuter.

Det finns goda drycker och härliga maträtter på vår brygga om ni vill äta innan eller efter provningen.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Snapsvisor

Gillar du att sjunga snapsvisor? Här kan du ladda hem färdiga sånghäften till sommarens alla fester, från midsommar till kräftskivan.

Spritlandet Sverige

1/1–31/12, 2019

”Spritlandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.

Brygga & Berså

Smaka på Sverige på Spritmuseums brygga! Här ligger fokus på hantverksdrycker från svenska producenter från hela landet. Der serveras säsongspräglad, ekologisk mat med fokus på hav, sjö och växtriket.

Sommarens meny

Lunch serveras dagligen från kl 12 på Spritmuseums brygga och i bersån.


Visningar

+ Visa mer

Provningar

+ Visa mer