Laddar Evenemang

Vin till grillat – utsålt

2019-07-19, kl 18.00

VIN VID GRILLEN
eller 
Börja med att grilla Nadja Karlsson.

Vad hon inte vet om drycker vid grillen är inte värt att veta. Hennes kunskaper om människor som flockas vid grillen är ännu större. Hur det idag ställs helt andra krav på värden än tidigare. Att man inte bara slänger på diverse köttbitar på gallret – och majskolvar till de som inte äter kött. Att man inte bara kyler en halv låda öl att dricka till (ur flaskan). Eller korkar upp röda fruktbomber för att kompensera för de frånvarande gröna rätterna. Nej, alla skall trivas vid grillen. Och alla skall beröras av en viss . . . elegans. Nadja serverar tre utsökta smakprover av olika karaktär (kött/vegetariskt/överraskning). Viskande förmedlar hon Maillard-reaktionerna. Tips: Sommaren är lång. Gå på båda provningarna.

Vill du även testa öl till grillat, se 11 juli.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar.  Provningen pågår i ca 90 minuter.

Det finns goda drycker och härliga maträtter på vår brygga om ni vill äta innan eller efter provningen.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Brygga & Berså

Nu är Spritmuseums Brygga och Berså öppna! Här ligger fokus på hantverksdrycker från svenska producenter från hela landet. Vi serverar säsongspräglad, ekologisk mat med fokus på hav, sjö och växtriket.

Restaurangen

Vår restaurang har öppet och erbjuder både lunch och enkla barrätter. Det är gott om plats mellan borden.
Vid vackert väder så öppnar vi vår uteservering. Varmt välkomna.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2020

”Dryckeslandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.

Dryckernas historia

Här samlar vi texter skrivna av museets intendent Eva Lenneman om allt från brännvin till vin.


Provningar

+ Visa mer