Laddar Evenemang

Viner från Australien

2017-10-17, kl 18.00

Nadja Karlsson har tröskat runt på Australien och Tasmanien vid ett flertal tillfällen. Australiens bästa viner har traditionsenligt odlats i heta klimat som Hunter Valley och Barossa Valley. Men de hetaste vinregionerna down under för tillfället ligger vid kusten – och kännetecknas av svala vindar från Indiska oceanen och Antarktis. På köpet kommer dimma in på mornarna och skyddar ytterligare mot solen, något som får druvorna att växa ännu saktare. Och på så vis hinner de utveckla en underbar komplexitet och syrlighet innan skörden.  De nya heta, svala vinerna från Australien kommer från helt olika platser på kontinenten, till exempel Margaret River och Adelaide Hills, men gemensamt har de att skörden sker ca tre veckor senare än i Barossa Valley. Nadja utlovar en högintressant provning. Hon lovar även att vara mer inställsam än vanligt eftersom vinerna absolut inte är det.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp. Köpt biljett återlöses ej. Biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar.

Provningen pågår i ca 90 minuter. Museets bar med enklare rätter är öppen innan och efter provning. Museets kritikerrosade restaurang öppnar kl 18.

Köp 400 KR

Utställning: CHAMPAGNE!

17/11–30/10, 2018

Välkommen till en utställning som berättar om jordmåner, jäsning, bubblor och mycket annat kring själva tillverkningen. Men som också gör nedslag i trender och populärkultur.

Brygga & Berså

Smaka på Sverige på Spritmuseums brygga! Här ligger fokus på hantverksdrycker från svenska producenter från hela landet. I bersån serveras säsongspräglad, ekologisk mat med fokus på hav, sjö och växtriket.

Presentkort

Fyra erbjudanden i ett. Spritmuseums presentkort gäller till våra dryckesprovningar, i restaurangen, baren, ölbryggan och bersån samt i butiken och självklart till museets utställningar.