Laddar Evenemang

Viner från Australien

tisdag 17 oktober, kl 18.00

Nadja Karlsson har tröskat runt på Australien och Tasmanien vid ett flertal tillfällen. Australiens bästa viner har traditionsenligt odlats i heta klimat som Hunter Valley och Barossa Valley. Men de hetaste vinregionerna down under för tillfället ligger vid kusten – och kännetecknas av svala vindar från Indiska oceanen och Antarktis. På köpet kommer dimma in på mornarna och skyddar ytterligare mot solen, något som får druvorna att växa ännu saktare. Och på så vis hinner de utveckla en underbar komplexitet och syrlighet innan skörden.  De nya heta, svala vinerna från Australien kommer från helt olika platser på kontinenten, till exempel Margaret River och Adelaide Hills, men gemensamt har de att skörden sker ca tre veckor senare än i Barossa Valley. Nadja utlovar en högintressant provning. Hon lovar även att vara mer inställsam än vanligt eftersom vinerna absolut inte är det.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp. Köpt biljett återlöses ej. Biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar.

Provningen pågår i ca 90 minuter. Museets bar med enklare rätter är öppen innan och efter provning. Museets kritikerrosade restaurang öppnar kl 18.

Köp 400 KR

Under ytan – Bertil Vallien

13/10–1/4, 2018

Utställningen ”Under ytan” med verk av Bertil Vallien visar en mindre känd och mörkare sida av konstnärskapet som publiken aldrig tidigare har fatt ta del av.

Julmiddag

Spritmuseum har ett unikt julerbjudande: Visning med provning och därefter middag, baserad på traditionella råvaror i ny tappning.

Spritlandet Sverige

1/1–31/12, 2018

”Spritlandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.