Laddar Evenemang

Viner från Nya Zeeland

torsdag 29 augusti, kl 18.00

På åttiotalet havererade mejeriindustrin på Nya Zeeland och alla stora stålcisterner fick ett nytt användningsområde. Idag är det bara Frankrike som producerar större kvantiteter av vitt vin. Ingen vinregion ligger längre från Sverige (eller för all del närmare Antarktis) upplyser oss Nadja Karlsson. De kyliga vindarna ger druvorna och vinet rena fräscha toner och en viss elegans. Just nu händer det mycket roligt på Nya Zeeland, bara kilometer från där Sagan om ringen-trilogin spelades in. Glöm förresten medeltiden överhuvudtaget. Nu är det andra tider och ideal som gäller.

P.S. Med tanke på att det i regionen just nu även produceras världens bästa humle kan det tänkas att Nadja tar med en överraskning i dryckesväg.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar.  Provningen pågår i ca 90 minuter.

Om ni bokar bord i vår fina restaurang efter provningen ger vi er 20% rabatt på våra hela menyer. Ange ert bokningsnummer för provningen i samband med bordsreservationen.
För att komma till restaurangens menyer och bokning, https://spritmuseum.se/restaurangen/boka-bord/

P.S. Det finns även möjlighet till lättare förtäring, fast och flytande i vår bar, före och efter provningen.

Köp 550 KR

Snapsvisor

Gillar du att sjunga snapsvisor? Här kan du ladda hem färdiga sånghäften till sommarens alla fester, från midsommar till kräftskivan.

Absolut Art Collection: Photo

27/4–2/10, 2019

60 fotografiska verk från Absolut Art Collection skapade av 23 internationellt kända konstnärer inom konst- och modefotografi. Variationen är stor, brokig och gränslös.

Brygga & Berså

Smaka på Sverige på Spritmuseums brygga! Här ligger fokus på hantverksdrycker från svenska producenter från hela landet. Der serveras säsongspräglad, ekologisk mat med fokus på hav, sjö och växtriket.