Laddar Evenemang

Viner från Nya Zeeland

torsdag 2 maj, kl 18.00

NADJA GOES KIWI
eller
Åter kul på Nya Zeeland (och på Spritmuseum).

På åttiotalet havererade mejeriindustrin på Nya Zeeland och alla stora stålcisterner fick ett nytt användningsområde. Idag är det bara Frankrike som producerar större kvantiteter av vitt vin. Ingen vinregion ligger längre från Sverige (eller för all del närmare Antarktis) upplyser oss Nadja Karlsson. De kyliga vindarna ger druvorna och vinet rena fräscha toner och en viss elegans. Just nu händer det mycket roligt på Nya Zeeland, bara kilometer från där Sagan om ringen-trilogin spelades in. Glöm förresten medeltiden överhuvudtaget. Nu är det andra tider och ideal som gäller.

P.S. Med tanke på att det i regionen just nu även produceras världens bästa humle kan det tänkas att Nadja tar med en överraskning i dryckesväg.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar.  Provningen pågår i ca 90 minuter.

Om ni bokar bord i vår fina restaurang efter provningen ger vi er 20% rabatt på våra hela menyer. Ange ert bokningsnummer för provningen i samband med bordsreservationen.
För att komma till restaurangens menyer och bokning, https://spritmuseum.se/restaurangen/boka-bord/

P.S. Det finns även möjlighet till lättare förtäring, fast och flytande i vår bar, före och efter provningen.

 

Köp 500 KR

Framtidens Mat & Dryck 

7/2–31/10, 2019

Utställningen ”Framtidens Mat & Dryck”, en utställning om visioner, hälsotrender och klimatmat, är nu öppen.

Brunch

Brunch serveras i matsalen, lördag och söndag från kl 12.

Provning

Mjölksyrning

tisdag 23 april, kl 17.30

Testa att mjölksyra diverse grönsaker och smaka på en mängd av de mjölksyrningar som museets restaurang dagligen använder tillsammans med Viktor Ankarberg.