Laddar Evenemang

Dags för Österrikes viner

2022-02-10, kl 18.00

Nu blir det åka av. Följ med på en smakupplevelse till vinlandet Österrike tillsammans med museets dryckesexpert Nadja Karlsson. Goda druvor och gott vin har funnits där sedan romartiden och många av oss kanske förknippar landet som ett vitvinsland.

I den här provningen börjar vi med klassiska viner från området Niederösterreich, som lustigt nog ligger nordväst på kartan. Därefter får du smaka på den nya röda trenden från den sydöstra delen. Och vem vet, kanske lurar Nadja upp dig och ditt sällskap på kullarna runt staden Wien och bjuder på smaker därifrån?

Till dryckerna serveras en matchande ost. Vi lovar åtminstone att den är från Alperna. Utan att säga för mycket – vi utlovar också matchande musik till vinprovningen.
Willkommen!

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej, men det är möjligt att byta provning mot en kostnad om 100 kr. OBS försäkringen gäller enbart med sjukintyg.
Fri entré till museets utställningar.
Provningen tar ca 90 minuter.

Vill ni äta innan provningen rekommenderar vi museets bar eller matsal. Se https://spritmuseum.se/restaurangen/

Köp 550 KR

ginutstallning-1536x864

Utställning om gin

19/11–30/10, 2022

Följ med genom ginens historia i Sverige och möta dryckesproducenterna bakom det svenska ginunderat.

Presentkort som julklapp

Ge bort en upplevelse i julklapp! Fyra erbjudanden i ett. Spritmuseums presentkort gäller till våra dryckesprovningar, i restaurangen, baren, bryggan och bersån samt i butiken och självklart till museets utställningar.

Fashion Cocktail

10/6–19/1, 2022

Spritmuseums stora satsning 2021 är modeutställningen ”Fashion Cocktail”, som visar ett urval ur den aldrig tidigare för publik visade Absolut Fashion-samlingen.

Jul på Spritmuseum

För oss är julen en av de käraste högtiderna på året. Julmenyn serveras från 19 november. Här kan du samla både små och stora sällskap för en klassisk julmiddag.

Konferens & Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?


Visningar

Boka en exklusiv visning med dryck för dig och dina vänner.
Ni väljer dag och klockslag! Maila oss på info@spritmuseum.se så hittar vi en tid som passar er.

Pris: 250 kr inkl entré, visning och dryck.
Tid: ca 30 min.


Provningar

+ Visa mer