Laddar Evenemang

Viner från Piemonte – utsålt

2018-10-18, kl 18.00

Nadja Karlsson avskyr snobberi lika mycket som överdriven folklighet. Inte minst när det gäller vin. Amarone-viner har de senaste åren omfamnats av de breda folklagren, medan vin från Piemonte fått en stämpel över sig att drickas av överdrivet kräsna.
Med andra ord enligt Nadja: Lasse Stefanz har segrat över Freskkvartetten. Nadja gillar inte det här. Piemonte förtjänar ett bättre rykte. Eller sämre, beroende på hur man betraktar situationen. Piemonte ääär de facto en av världens främsta vinregioner. Och just nu den mest dynamiska. Och bör i rättvisans inte bli straffad för det. Kungen, eller för all del drottningen, över alla druvor är och förblir nebbiolo (”dimma”). Druvan får en ovanligt utdragen växtperiod, och därmed en intensiv smak, då Piemonte kyls ner av vindar från såväl Medelhavet som Alperna. Nadja häller upp utsökta företrädare för regionen – och till tonerna av ”De Sista Ljuva Åren” vinkar vi tillsammans farväl till Amarone.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Hennes sökande efter unik kunskap har fört henne världen över. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men gäller som entré till Spritmuseums utställningar. Provningen tar ca 90 minuter.

I baren serveras enklare rätter före och efter provningen. Vill ni äta middag, boka bord i matsalen. Äter ni en hel meny bjuder restaurangen på en extra rätt om ni meddelat att ni deltagit i provningen i samband med bordsbokningen.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Presentkort

Ge bort en upplevelse i bröllopspresent! Fyra erbjudanden i ett. Spritmuseums presentkort gäller till våra dryckesprovningar, i restaurangen, baren, bryggan och bersån samt i butiken och självklart till museets utställningar.

Absolut Art Collection: Photo

27/4–2/10, 2019

60 fotografiska verk från Absolut Art Collection skapade av 23 internationellt kända konstnärer inom konst- och modefotografi. Variationen är stor, brokig och gränslös.

Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Brygga & Berså

Smaka på Sverige på Spritmuseums brygga! Här ligger fokus på hantverksdrycker från svenska producenter från hela landet. Der serveras säsongspräglad, ekologisk mat med fokus på hav, sjö och växtriket.