Laddar Evenemang

Viner från Piemonte – utsålt

2018-04-19, kl 18.00

Nadja Karlsson avskyr snobberi lika mycket som överdriven folklighet. Inte minst när det gäller vin. Amarone-viner har de senaste åren omfamnats av de breda folklagren, medan vin från Piemonte fått en stämpel över sig att drickas av överdrivet kräsna.
Med andra ord enligt Nadja: Lasse Stefanz har segrat över Freskkvartetten. Nadja gillar inte det här. Piemonte förtjänar ett bättre rykte. Eller sämre, beroende på hur man betraktar situationen. Piemonte ääär de facto en av världens främsta vinregioner. Och just nu den mest dynamiska. Och bör i rättvisans inte bli straffad för det. Kungen, eller för all del drottningen, över alla druvor är och förblir nebbiolo (”dimma”). Druvan får en ovanligt utdragen växtperiod, och därmed en intensiv smak, då Piemonte kyls ner av vindar från såväl Medelhavet som Alperna. Nadja häller upp utsökta företrädare för regionen – och till tonerna av ”De Sista Ljuva Åren” vinkar vi tillsammans farväl till Amarone.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Hennes sökande efter unik kunskap har fört henne världen över. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men gäller som entré till Spritmuseums utställningar. Provningen tar ca 90 minuter.

I baren serveras enklare rätter före och efter provningen. Vill ni äta middag, boka bord i matsalen. Äter ni en hel meny bjuder restaurangen på en extra rätt om ni meddelat att ni deltagit i provningen i samband med bordsbokningen.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Fashion Cocktail

10/6–23/1, 2022

Spritmuseums stora satsning sommaren 2021 är modeutställningen ”Fashion Cocktail”, som visar ett urval ur den aldrig tidigare för publik visade Absolut Fashion-samlingen.

Provning

Mode & mat

onsdag 22 september, kl 17.30

Börja med ett glas bubbel och en guidade tur av modeutställningen Fashion Cocktail och avsluta med en tre rätters middag i matsalen.

Konferens & Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Vinlandet Sverige

VIN & VINUTSTÄLLNING

Upptäck utställningen tillsammans med ett glas svenskt vin och våra kunniga guider. Boka en privat visning när det passar, för slutna sällskap (max 6 personer). Självklart erbjuder museet visningar även utan ett glas vin.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2022

Dryckeslandet Sverige är Spritmuseums huvudutställning. Här aktiveras alla sinnen och minnen. Missa inte snapsvisorna i husbilen!


Visningar

Visning med vin, cocktail eller snaps.
Ni väljer klockslag och vilken utställning ni vill se.
Max 6 personer/visning.
Pris: 250 kr inkl entré, visning och dryck.

Boka visning: info@spritmuseum.se