Laddar Evenemang

Viner från Sicilien – digital provning – utsålt

lördag 17 april, kl 17.00

Möt ett av världens mest spännande vinområden. I 500 000 år har vulkanen Etna haft utbrott, i vår har hon åter spottat lava nerför berget. Etna påverkar både klimatet och jordmånen på hela norra Sicilien och vi kommer att prova några exempel på hur Etna sätter sina spår i druvorna och vinet men även viner från andra delar av ön.
Nadja Karlsson är dessutom extra inspirerad för hon har precis talat med sina favoritproducenter om den senaste skörden och om Etnas utbrott.  Hon förklarar om unika druvor, smaker från en annan tid, men framförallt smakar vi på Sicilien.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.
Vid sin sida har hon Patrik Martinsson.

Drycker 
Följande viner kommer vi att prova: 
Nr 2116, Palmento Costanzo 179 kr.
Nr 79863, Siquilia Nero d’Avola 89 kr.
Nr 8403, Florio Marsala Superiore 119 kr.

Specialare Nr 92942 (Säljstart 7/4 2021 kl 10:00)
Eduardo Torres Versante Nord 269 kr. –  vinet inte nödvändig för provningen men kan bli ”grädde på moset” om man får tag på den. Drycken ingår i Systembolagets Tillfälliga Sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid.

Tilltugg 
Ett gott surdegsbröd och olivolja. Vi kommer att prova Planetas olivolja.

Vi rekommenderar även en isländsk lakrits om ni vill vara lite galna samt funderar över vulkaners magi: Sterkar Djúpur – 39 kr.
Dunderpopulär, mjuk saltlakrits med ett täcke av mjölkchoklad, rullad i saltlakritspulver från Island. Ett fantastiskt möte mellan salt och sött som slår det mesta!
Finns att beställa här. 

Pris för provningen: 250 kr/länk.
En länk = en dator oavsett hur många ni är framför datorn. Men ni kan inte dela på länken om flera datorer är uppkopplade eftersom vi har begränsat antal länkar. Länken skickas kl 16 på lördag.

Köpt biljett återlöses ej. Observera att försäkringen enbart gäller med giltigt sjukintyg så strunta i den.
Ev frågor besvaras av helen.ericsson@spritmuseum.se

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Fashion Cocktail

10/6–23/1, 2022

Spritmuseums stora satsning sommaren 2021 är modeutställningen ”Fashion Cocktail”, som visar ett urval ur den aldrig tidigare för publik visade Absolut Fashion-samlingen.

Konferens & Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Vinlandet Sverige

VIN & VINUTSTÄLLNING

Upptäck utställningen tillsammans med ett glas svenskt vin och våra kunniga guider. Boka en privat visning när det passar, för slutna sällskap (max 6 personer). Självklart erbjuder museet visningar även utan ett glas vin.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2022

Dryckeslandet Sverige är Spritmuseums huvudutställning. Här aktiveras alla sinnen och minnen. Missa inte snapsvisorna i husbilen!


Visningar

Visning med vin, cocktail eller snaps.
Ni väljer klockslag och vilken utställning ni vill se.
Max 6 personer/visning.
Pris: 250 kr inkl entré, visning och dryck.

Boka visning: info@spritmuseum.se