Laddar Evenemang

Viner från Sicilien – digital provning

lördag 17 april, kl 17.00

Möt ett av världens mest spännande vinområden. I 500 000 år har vulkanen Etna haft utbrott, i vår har hon åter spottat lava nerför berget. Etna påverkar både klimatet och jordmånen på hela norra Sicilien och vi kommer att prova några exempel på hur Etna sätter sina spår i druvorna och vinet men även viner från andra delar av ön.
Nadja Karlsson är dessutom extra inspirerad för hon har precis talat med sina favoritproducenter om den senaste skörden och om Etnas utbrott.  Hon förklarar om unika druvor, smaker från en annan tid, men framförallt smakar vi på Sicilien.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.
Vid sin sida har hon Patrik Martinsson.

Drycker 
Följande viner kommer vi att prova: 
Nr 2116, Palmento Costanzo 179 kr
Nr 79862, Siquilia Nero d’Avola 89 kr
Nr 8403, Florio Marsala Superiore 119 kr

Specialare Nr 92942 (Säljstart 7/4 2021 kl 10:00)
Eduardo Torres Versante Nord 269 kr  –  vinet inte nödvändig för provningen men kan bli ”grädde på moset” om man får tag på den. Drycken ingår i Systembolagets Tillfälliga Sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid.

Tilltugg 
Ett gott surdegsbröd och olivolja. Vi kommer att prova Planetas olivolja.

Vi rekommenderar även en isländsk lakrits om ni  vill vara lite galna samt funderar över vulkaners magi
Sterkar Djúpur – 39 kr
Dunderpopulär, mjuk saltlakrits med ett täcke av mjölkchoklad, rullad i saltlakritspulver från Island. Ett fantastiskt möte mellan salt och sött som slår det mesta! Finns att beställa på https://lakritsroten.se/sterkar-djupur

Pris för provningen: 250 kr/länk. En länk = en dator oavsett hur många ni är framför datorn. Men ni kan inte dela på länken om flera datorer är uppkopplade eftersom vi har begränsat antal länkar.

Köpt biljett återlöses ej. Observera att försäkringen enbart gäller med giltigt sjukintyg så strunta i den.
Ev frågor besvaras av helen.ericsson@spritmuseum.se

Köp 250 KR

Brunch

Lördagar och söndagar serverar vi en underbar brunch – en trerättersmeny med närodlade råvaror och säsongsbetonade rätter, som kompletteras med härliga drycker.

Provning

Viner från Sicilien – digital provning

lördag 17 april, kl 17.00

Nadja Karlsson älskar Sicilien. Följ med henne på en personlig provning då hon bl a berättar hur Etna påverkar både klimatet och jordmånen på hela norra Sicilien, om unika druvor, smaker från en annan tid och sist men inte minst så provar vi några väl valda viner.

Brygga & Berså

Bersån är öppen för säsongen. Här serveras veckans varma soppa och mindre rätter tillsammans med spännande drycker. Öppet lördag och söndag från kl 12.
Öppet om vädret tillåter.

Vinlandet Sverige

VIN

18/11–31/10, 2021

Välkommen till vinlandet Sverige! Här berättar vi om den svenska vinproduktionen, tittar tillbaka på historiska drycker och lär oss ett och annat i Nadja Trendspanar.


Visningar