Laddar Evenemang

Vinet i svensk litteratur under sju sekler

2019-10-13, kl 14.00

Birgitta, Bellman, Bremer… och många fler.
Johan Stenström är professor emeritus i litteraturvetenskap vid Lunds universitet. Under hösten kommer han att publicera boken ”Ordet och vinet” som beskriver vinets betydelse i svensk skönlitteratur från medeltiden och framåt.

Han har även skrivit böcker om Harry Martinsons Aniara, om Carl Michael Bellmans diktning och slutför för närvarande ett projekt om 1700-talsresenären Jacob Jonas Björnståhl. 2015 fick han Spritmuseums stipendium för forskning kring svensk alkoholkultur.

Tid: Ca 60 minuter. I baren serveras enklare rätter innan och efter föredraget.

Köp 150 KR

Fashion Cocktail

10/6–23/1, 2022

Spritmuseums stora satsning sommaren 2021 är modeutställningen ”Fashion Cocktail”, som visar ett urval ur den aldrig tidigare för publik visade Absolut Fashion-samlingen.

Provning

Mode & mat

onsdag 22 september, kl 17.30

Börja med ett glas bubbel och en guidade tur av modeutställningen Fashion Cocktail och avsluta med en tre rätters middag i matsalen.

Konferens & Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Vinlandet Sverige

VIN & VINUTSTÄLLNING

Upptäck utställningen tillsammans med ett glas svenskt vin och våra kunniga guider. Boka en privat visning när det passar, för slutna sällskap (max 6 personer). Självklart erbjuder museet visningar även utan ett glas vin.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2022

Dryckeslandet Sverige är Spritmuseums huvudutställning. Här aktiveras alla sinnen och minnen. Missa inte snapsvisorna i husbilen!


Visningar

Visning med vin, cocktail eller snaps.
Ni väljer klockslag och vilken utställning ni vill se.
Max 6 personer/visning.
Pris: 250 kr inkl entré, visning och dryck.

Boka visning: info@spritmuseum.se