Laddar Evenemang

Vinet i svensk litteratur under sju sekler

2019-10-13, kl 14.00

Birgitta, Bellman, Bremer… och många fler.
Johan Stenström är professor emeritus i litteraturvetenskap vid Lunds universitet. Under hösten kommer han att publicera boken ”Ordet och vinet” som beskriver vinets betydelse i svensk skönlitteratur från medeltiden och framåt.

Han har även skrivit böcker om Harry Martinsons Aniara, om Carl Michael Bellmans diktning och slutför för närvarande ett projekt om 1700-talsresenären Jacob Jonas Björnståhl. 2015 fick han Spritmuseums stipendium för forskning kring svensk alkoholkultur.

Tid: Ca 60 minuter. I baren serveras enklare rätter innan och efter föredraget.

Köp 150 KR

Provning

Mjölksyrning

tisdag 18 februari, kl 17.30

Du kommer få att testa på att mjölksyra diverse grönsaker själv, ställa alla de frågor du har och även smaka på en mängd av de mjölksyrningar som museets restaurang dagligen använder tillsammans med Viktor Ankarberg.

Angus Fairhurst

23/10–13/4, 2020

Angus Fairhurst tillhörde den inflytelserika generation konstnärer som blev känd som fenomenet Young British Artists. Angus Fairhurst rörde sig obehindrat mellan kollage, fotografi, videoverk, skulptur, måleri, teckning, grafik, musik, installation och animation.

Brunch

På lördagar och söndagar serverar vi vår tolkning av brunch i vår matsal. Ett antal förrätter och huvudrätt samt efterrätt för de som har tid och plats…

Dagens lunch

Dagens lunch med vårt hembakade bröd bakat på mjöl från Warbo kvarn, vårt eget smör samt bubbelvatten serveras måndag-fredag mellan kl 12.00- 15.30.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2020

”Dryckeslandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.