Laddar Evenemang

Vinets vagga

2020-03-05, kl 18.00

Varför vill alla vinnördar resa till Georgien? Är det för att hitta vinets vagga? Nya utgrävningsfynd, 8 000 år gamla, tyder på det är här som vinet har sitt ursprung. Dessutom finns det över 500 olika druvsorter i detta lilla land. I dag har mycket av sovjettidens massproduktion återgått till familjeägda vingårdar som producerar kvalitet igen. Delvis i enorma traditionella lerkrus som grävs ner i marken, en process som är så unik att den Unescoskyddas men som idag räknas som kanske det mest moderna sättet som finns att tillverka viner. Inte minst har tillverkningssättet inspirerat naturvinsrörelsen. Men kanske viktigaste frågan, heter det kvevri, qvevri eller amfora…  Nadja Karlsson får äntligen prata lerkrus istället för fat och presentera viner som både visar historiska rötter och framtidens smaker och som inte enbart är röda och vita.
Även om tyngdpunkten är Georgien gör vi utflykter även till Armenien och de gamla öststaterna.
En provning för er som vill vara först med den senaste.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar.

 

Köp 550 KR

Fashion Cocktail

10/6–23/1, 2022

Spritmuseums stora satsning sommaren 2021 är modeutställningen ”Fashion Cocktail”, som visar ett urval ur den aldrig tidigare för publik visade Absolut Fashion-samlingen.

Provning

Mode & mat

onsdag 22 september, kl 17.30

Börja med ett glas bubbel och en guidade tur av modeutställningen Fashion Cocktail och avsluta med en tre rätters middag i matsalen.

Konferens & Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Vinlandet Sverige

VIN & VINUTSTÄLLNING

Upptäck utställningen tillsammans med ett glas svenskt vin och våra kunniga guider. Boka en privat visning när det passar, för slutna sällskap (max 6 personer). Självklart erbjuder museet visningar även utan ett glas vin.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2022

Dryckeslandet Sverige är Spritmuseums huvudutställning. Här aktiveras alla sinnen och minnen. Missa inte snapsvisorna i husbilen!


Visningar

Visning med vin, cocktail eller snaps.
Ni väljer klockslag och vilken utställning ni vill se.
Max 6 personer/visning.
Pris: 250 kr inkl entré, visning och dryck.

Boka visning: info@spritmuseum.se