Laddar Evenemang

Vinets vagga – utsålt

torsdag 5 mars, kl 18.00

Varför vill alla vinnördar resa till Georgien? Är det för att hitta vinets vagga? Nya utgrävningsfynd, 8 000 år gamla, tyder på det är här som vinet har sitt ursprung. Dessutom finns det över 500 olika druvsorter i detta lilla land. I dag har mycket av sovjettidens massproduktion återgått till familjeägda vingårdar som producerar kvalitet igen. Delvis i enorma traditionella lerkrus som grävs ner i marken, en process som är så unik att den Unescoskyddas men som idag räknas som kanske det mest moderna sättet som finns att tillverka viner. Inte minst har tillverkningssättet inspirerat naturvinsrörelsen. Men kanske viktigaste frågan, heter det kvevri, qvevri eller amfora…  Nadja Karlsson får äntligen prata lerkrus istället för fat och presentera viner som både visar historiska rötter och framtidens smaker och som inte enbart är röda och vita.
Även om tyngdpunkten är Georgien gör vi utflykter även till Armenien och de gamla öststaterna.
En provning för er som vill vara först med den senaste.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar.

 

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Provning

United taste of America

torsdag 26 mars, kl 18.00

Nadja Karlsson, nyss hemkommen från USA, om de senaste kulinariska trenderna (mycket Mellanöstern) och vilka viner som passar till.

Angus Fairhurst

23/10–13/4, 2020

Angus Fairhurst tillhörde den inflytelserika generation konstnärer som blev känd som fenomenet Young British Artists. Angus Fairhurst rörde sig obehindrat mellan kollage, fotografi, videoverk, skulptur, måleri, teckning, grafik, musik, installation och animation.

Brunch

På lördagar och söndagar serverar vi vår tolkning av brunch i vår matsal. Ett antal förrätter och huvudrätt samt efterrätt för de som har tid och plats…

Dagens lunch

Dagens lunch med vårt hembakade bröd bakat på mjöl från Warbo kvarn, vårt eget smör samt bubbelvatten serveras måndag-fredag mellan kl 12.00- 15.30.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2020

”Dryckeslandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.