Laddar Evenemang

Vinets vagga

torsdag 5 mars, kl 18.00

Varför vill alla vinnördar resa till Georgien? Är det för att hitta vinets vagga? Nya utgrävningsfynd, 8 000 år gamla, tyder på det är här som vinet har sitt ursprung. Dessutom finns det över 500 olika druvsorter i detta lilla land. I dag har mycket av sovjettidens massproduktion återgått till familjeägda vingårdar som producerar kvalitet igen. Delvis i enorma traditionella lerkrus som grävs ner i marken, en process som är så unik att den Unescoskyddas men som idag räknas som kanske det mest moderna sättet som finns att tillverka viner. Inte minst har tillverkningssättet inspirerat naturvinsrörelsen. Men kanske viktigaste frågan, heter det kvevri, qvevri eller amfora…  Nadja Karlsson får äntligen prata lerkrus istället för fat och presentera viner som både visar historiska rötter och framtidens smaker och som inte enbart är röda och vita.
Även om tyngdpunkten är Georgien gör vi utflykter även till Armenien och de gamla öststaterna.
En provning för er som vill vara först med den senaste.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar.

 

Köp 550 KR

Besök museet

Vi har öppet som vanligt. Och det är gott om plats. Vi tar in max 30 personer åt gången i museet.

Restaurangen

Vår restaurang har öppet och erbjuder både lunch och enkla barrätter. Det är gott om plats mellan borden.
Vid vackert väder så öppnar vi vår uteservering. Varmt välkomna.

Baren

Vi har öppet måndag till onsdag kl 10-17, torsdag till lördag från kl 10-19. Vi serverar stärkande drycker för alla upptänkliga behov och smaker och dagens lunch måndag till fredag.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2020

”Dryckeslandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.