Laddar Evenemang

Vinkampen mellan Schweiz och Österrike – vilket alpland gillar du mest?

torsdag 23 maj, kl 18.00

I Schweiz har det odlats druvor och producerats vin sedan romartiden. Ändå har vinet knappt nått utanför landets gränser. Varför är det så?

Österrike däremot är sedan länge kända för högkvalitativt vin, och kanske främst för sina vita paradviner.
Men visst produceras det rödvin även här. Vilka druvor som är vanligast i denna unika alp-terroir kommer Nadja Karlsson, dryckesexpert och vinföreläsare, berätta under provningens 90 minuter. Det, och mycket mer.

Under provningens gång får ni tillsammans prova och jämföra både röda och vita viner från bägge ovan nämnda länder. Och osten på assietten kommer såklart också från alperna.

Välkomna!

Fri entré till museets utställningar ingår i priset.

Köp 595 KR

Spritmuseum-absolut-art-collection-absolut-statehood

Absolut Statehood – sommarens konstutställning

9/6–18/8, 2024

Ett av Absolut Vodkas mest ambitiösa konst- och reklamsamarbeten visas nu för första gången på Spritmuseum. Samtliga femtio delstater i USA hyllades av en lokal konstnär i vad som formar sig till en resa genom det skiftande amerikanska landskapet och dess lika skiftande kultur.

På Gång

Lös deckargåtan

onsdag 3 juli, kl 17.30

1920-talets Stockholm. Fyra personer hittas döda på svartklubben Grotta Azzurra. Vem har lurat gästerna med livsfarlig träsprit? Välkommen till sommarens deckarspel den 3 juli. För dig som älskar att lösa pusseldeckare och brott på tid.

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!


På gång

+ Visa mer

Provningar

+ Visa mer