Laddar Evenemang

Visning av Spritmuseums aktuella utställningar

2018-11-18, kl 13.00

Guidad visning av utställningarna Spritlandet Sverige, En Kryddad Jul och David Shrigley – Exhibition of Giant Inflatable Swan-things. Visning tar ca. 45-55 min.
Entré betalas på plats.

Spritlandet Sverige är Spritmuseums stora utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol. Utställningen är utformad som en vandring genom våra årstider, gestaltad genom scenerier, dofter, smaker och musik. Besökaren kan sätta sig på parkbänken eller hänga i baren, ta del av lust och lidande, njutning och bakrus, mörker och ljus, värme och kyla.
Läs mer om utställningen här.

En Kryddad Jul 
Varför använder vi så många kryddor i julens drycker? Och vad har kryddorna för unika egenskaper? Det får man svar på under besöket. Framförallt får man reda på mer om julens öl, snaps och glögg och vad kryddorna har för egenskaper. Blir man verkligen snäll av pepparkakor? Allt illustrerat av fotografen Edvard Koinbergs fängslande kryddbilder. Läs mer om utställningen här.

David Shrigley – Exhibition of Giant Inflatable Swan-things
En av Storbritanniens mest kända konstnärer, David Shrigley gästar i höst Spritmuseum. Installationen Exhibition of Giant Inflatable Swan-things är skapad exklusivt för museets konsthall. Ingenting är riktigt vad det verkar i Shrigleys universum. Fysikens lagar sätts ur spel, det vardagliga förvrängs och avslöjar en morbid humor av sällan skådat slag. Välkomna ner i kaninhålet!
Läs mer om utställningen här.

Köp 50 KR

Spritlandet Sverige

1/1–31/12, 2019

”Spritlandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.

Provning

Mjölksyrning

tisdag 23 april, kl 17.30

Testa att mjölksyra diverse grönsaker och smaka på en mängd av de mjölksyrningar som museets restaurang dagligen använder tillsammans med Viktor Ankarberg.

Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Brunch

Brunch serveras i matsalen, lördag och söndag från kl 12.