Laddar Evenemang

Whisky i sommarnatten

2019-07-25, kl 18.00

WHISKY I SOMMARNATTEN
eller
Vad serverar man till ett världsarv?

Nadja Karlsson är försiktig med alkohol i solen. Ända sedan Woodstockfestivalen har hon . . . Hon lovar att berätta – en annan gång. Inte för inte är Spritmuseums provningar inomhus. Men när solen sjunkit bakom Beckholmen och gästerna börjar fingra på taxi-appen brukar hon ta fram whiskyflaskorna. Och det är inte vilka sorter som helst. De måste ju svara upp mot tillfället då de skall njutas. (Den svenska sommarnatten hör enligt Nadja hemma på Unescos världsarvslista.) Det rör sig under alla omständigheter om tre väldigt olika slags whisky – från olika regioner. För att detta skall framgå ännu tydligare serverar hon en liten utsökt smakbit till varje. Oavsett ursprung (sett till såväl whiskyn som deltagarna) brukar sommarnattens leende infinna sig mellan glas två och tre.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar.  Provningen pågår i ca 90 minuter.

Vill ni äta innan eller efter provningen rekommenderar vi museets brygga eller berså.

 

Köp 550 KR

Fashion Cocktail

10/6–23/1, 2022

Spritmuseums stora satsning sommaren 2021 är modeutställningen ”Fashion Cocktail”, som visar ett urval ur den aldrig tidigare för publik visade Absolut Fashion-samlingen.

Provning

Mode & mat

onsdag 22 september, kl 17.30

Börja med ett glas bubbel och en guidade tur av modeutställningen Fashion Cocktail och avsluta med en tre rätters middag i matsalen.

Konferens & Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Vinlandet Sverige

VIN & VINUTSTÄLLNING

Upptäck utställningen tillsammans med ett glas svenskt vin och våra kunniga guider. Boka en privat visning när det passar, för slutna sällskap (max 6 personer). Självklart erbjuder museet visningar även utan ett glas vin.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2022

Dryckeslandet Sverige är Spritmuseums huvudutställning. Här aktiveras alla sinnen och minnen. Missa inte snapsvisorna i husbilen!


Visningar

Visning med vin, cocktail eller snaps.
Ni väljer klockslag och vilken utställning ni vill se.
Max 6 personer/visning.
Pris: 250 kr inkl entré, visning och dryck.

Boka visning: info@spritmuseum.se