Laddar Evenemang

Whisky i sommarnatten

2019-07-25, kl 18.00

WHISKY I SOMMARNATTEN
eller
Vad serverar man till ett världsarv?

Nadja Karlsson är försiktig med alkohol i solen. Ända sedan Woodstockfestivalen har hon . . . Hon lovar att berätta – en annan gång. Inte för inte är Spritmuseums provningar inomhus. Men när solen sjunkit bakom Beckholmen och gästerna börjar fingra på taxi-appen brukar hon ta fram whiskyflaskorna. Och det är inte vilka sorter som helst. De måste ju svara upp mot tillfället då de skall njutas. (Den svenska sommarnatten hör enligt Nadja hemma på Unescos världsarvslista.) Det rör sig under alla omständigheter om tre väldigt olika slags whisky – från olika regioner. För att detta skall framgå ännu tydligare serverar hon en liten utsökt smakbit till varje. Oavsett ursprung (sett till såväl whiskyn som deltagarna) brukar sommarnattens leende infinna sig mellan glas två och tre.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar.  Provningen pågår i ca 90 minuter.

Vill ni äta innan eller efter provningen rekommenderar vi museets brygga eller berså.

 

Köp 550 KR

Brygga & Berså

Nu är Spritmuseums Brygga och Berså öppna! Här ligger fokus på hantverksdrycker från svenska producenter från hela landet. Vi serverar säsongspräglad, ekologisk mat med fokus på hav, sjö och växtriket.

Restaurangen

Vår restaurang har öppet och erbjuder både lunch och enkla barrätter. Det är gott om plats mellan borden.
Vid vackert väder så öppnar vi vår uteservering. Varmt välkomna.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2020

”Dryckeslandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.

Dryckernas historia

Här samlar vi texter skrivna av museets intendent Eva Lenneman om allt från brännvin till vin.


Provningar

+ Visa mer