Laddar Evenemang

Whisky i sommarnatten

torsdag 25 juli, kl 18.00

WHISKY I SOMMARNATTEN
eller
Vad serverar man till ett världsarv?

Nadja Karlsson är försiktig med alkohol i solen. Ända sedan Woodstockfestivalen har hon . . . Hon lovar att berätta – en annan gång. Inte för inte är Spritmuseums provningar inomhus. Men när solen sjunkit bakom Beckholmen och gästerna börjar fingra på taxi-appen brukar hon ta fram whiskyflaskorna. Och det är inte vilka sorter som helst. De måste ju svara upp mot tillfället då de skall njutas. (Den svenska sommarnatten hör enligt Nadja hemma på Unescos världsarvslista.) Det rör sig under alla omständigheter om tre väldigt olika slags whisky – från olika regioner. För att detta skall framgå ännu tydligare serverar hon en liten utsökt smakbit till varje. Oavsett ursprung (sett till såväl whiskyn som deltagarna) brukar sommarnattens leende infinna sig mellan glas två och tre.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar.  Provningen pågår i ca 90 minuter.

Vill ni äta innan eller efter provningen rekommenderar vi museets brygga eller berså.

 

Köp 550 KR

Provning

Cidermässa

söndag 29 september, kl 12.00

För fjärde året i rad bjuder Spritmuseum och Riktig Cider in till en mässa där vi presenterar den bästa hantverkscider som tillverkas i Sverige. 

Brunch

Brunch serveras i matsalen, lördag och söndag från kl 12.

Presentkort

Ge bort en upplevelse i bröllopspresent! Fyra erbjudanden i ett. Spritmuseums presentkort gäller till våra dryckesprovningar, i restaurangen, baren, bryggan och bersån samt i butiken och självklart till museets utställningar.

Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Spritlandet Sverige

1/1–31/12, 2019

”Spritlandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.