Laddar Evenemang

Whiskyprovning

tisdag 31 oktober, kl 18.00

VÄLKOMMEN PÅ EN WHISKY eller Gärna, men vad får man att äta till?

Whisky har senaste decenniet haft en storhetsperiod, inte minst svensktillverkad whisky. Finsmakarna har regerat och briljerat. Nadja Karlsson suckar och konstaterar att det är en annan tid nu. Hon talar om överdos – med efterföljande stiltje. De 32-åriga varianterna är uppdruckna och folk har inte längre råd att ha ett eget batteri av exklusiva sorter i barskåpet. Dags att återge whisky en plats i vardagen! Genom att servera något läckert till. Men det finns ett problem: Den som vill bjuda på whisky vet vanligtvis mer om whisky än mat. Som bekant är whisky inte lätt att kombinera – annat än med de gamla vanliga pinnarna och nötterna. Nadja kommer att servera fyra helt olika whisky med helt olika ursprung (bland annat från Indien). Tillsammans med ett antal olika intressanta tilltugg (bland annat lakrits och ostron). Whiskyn är i själva verket den perfekta kombodrycken, enligt Nadja! Bara man är bevandrad i smakreceptorernas komplicerade värld. Och det blir man under den här provningen.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp-akt. Köpt biljett återlöses ej men gäller även som entré till Spritmuseums utställningar. Provningen håller på ca 90 minuter.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.


Provningar

+ Visa mer