April
Dryckesrecept
SPRATTELDRYCK

För att fermentera din egen spratteldryck krävs en mild och varsam hand. Drycken behöver närvaro och omsorg under jäsningen. Man börjar med att göra en ginger bug-bas. Ginger bugen blandas sedan med en annan söt dryck. Blandningen buteljeras och får jäsa några dagar på flaska för att bli riktigt bubblig.

4
MOROTENS DAG
Do it yourself
FRÖBOMBER

Sprid blomster! Fröbomber är bollar av lera, jord och frön som kan kastas in på grönområden för att få det att gro.

På museet
MEDICIN & MAGI

Häng med på provning av odlingsbara drycker från när och fjärran: svensk iscider, japanskt ume-brännvin, urmedicinen beska droppar och mycket mer. Dryckeshistorikern Sofia Törnqvist och författaren Elin Unnes (”The Secret Gardener”, ”Herbariet”) tittar djupt ner i glaset för att reda ut hur dryckerna påverkat vår kultur, hur du odlar din egen cocktail och hur man får kontakt med växter (hint: shamanerna använder sprit!).


DATUM: TISDAG 12 APRIL 2016
TID: KL 18.00 – CA 19.30
PRIS: 400 KR, köpt biljett återlöses ej.

Dryckesrecept
VIOLSNAPS

Att göra sin egen snaps är både gott och enkelt. Luktviolerna blommar i från april till början av juni. Så passa på under våren att plocka de vackra blommorna.

Dryckesrecept
SPANSK KÖRVEL-SNAPS

Spansk körvel är en flerårig växt som blir ca 150cm hög och blommar tidigt på våren. Doften är stark och auromatisk, och påminner om lakrits eller anis. Den kan hackas till sallad, dekorera maträtter och bladen kan mildra den sura smaken i rabarber och krusbärsrätter. De kan också användas för att göra din alldeles egna snaps.

RESTAURANGEN

Ät lunch eller ta en fika i vår populära restaurang och gå sedan på någon av våra utställningar. Visningar varje dag kl. 16.

På Spritmuseums restaurang sker allt på inspirationens villkor. Köket styrs av dagsfärska tankar, intryck och upplevelser lika mycket som av säsongerna och de noga utvalda producenterna.

ÖPPETTIDER

Mån 10-17
Tis - Lör 10-19
Sön 12-17

HITTA HIT

Spritmuseum finns på Djurgårdsvägen 38-40,
mellan Vasamuseet och Gröna Lund.