Juli
Dryckesrecept
KOMBUCHA

Kombucha-te har bryggts under flera tusen år i både Japan, Kina och Ryssland. Enligt en del forskare användes kombucha-te så tidigt som 200 år före Kristus. Redan under Tsin-dynastin i Kina kallades den för “Livets Te.” Troligtvis har kombucha sedan nått västvärlden via Ryssland. Enligt traditionell kinesisk medicin betraktas kombucha-te som odödlighetens te och livets elixir. Man kan själv köpa kombuchasvamp och göra kombucha-te.

Do it yourself
KANDERADE ROSENBLAD

Kanderade rosenblad är perfekt att dekorera bakverk och desserter med, eller varför inte lägga ett kanderat rosenblad på kanten till en drink? Det är lite pilligt och tidskrävande, men sockret tar fram den aromatiska smak som rosorna har och de blir väldigt vackra. Se till att rosorna är obesprutade, då de ska ätas. Snittblommor köpta i butik är tyvärr inte att föredra då de ofta väldigt besprutade.

2
ROSENS DAG
Dryckesrecept
JORDGUBBSCOULIS

Nu är sommaren här! Säkerligen är det många hushåll därute som kommer att förtära denna lilla gubbe. Jordgubben introducerades i Sverige i slutet på 1700-talet. Denna söta gubbe passar utmärkt ihop med mynta till att göra en skön sommardryck.

Do it yourself
ALOE VERA-ISBITAR

Om du varit ute i solen en hel dag och fått en solbränna så är ett vanligt knep att använda sig av Aloe Vera. Gör det så fort som möjligt efter du inser att du drabbats av solsveda, då har det bäst effekt. Passa på att göra isbitar av Aloe Vera så har du ett botemedel att ta fram direkt ur frysen om olyckan skulle vara framme.

RESTAURANGEN

Ät lunch eller ta en fika i vår populära restaurang och gå sedan på någon av våra utställningar. Visningar varje dag kl. 16.

På Spritmuseums restaurang sker allt på inspirationens villkor. Köket styrs av dagsfärska tankar, intryck och upplevelser lika mycket som av säsongerna och de noga utvalda producenterna.

ÖPPETTIDER

Mån 10-17
Tis - Lör 10-19
Sön 12-17

HITTA HIT

Spritmuseum finns på Djurgårdsvägen 38-40,
mellan Vasamuseet och Gröna Lund.