Juni
Dryckesrecept
PEPPARROTSSNAPS

Pepparrotssnaps passar till alla silltyper och är därför perfekt till midsommar. Snapsen får sting och blir mycket mycket god.
Tricket här är att pepparroten aldrig ska komma i kontakt med vodkan, utan bara hänga ovanför i en duk eller kaffefilter. Ju längre tid det står, desto mer smak. Blir smaken för stark kan du blanda ut med mer vodka efteråt.

Do it yourself
SJÄLVVATTNANDE KRUKA

Skapa din egen kryddträdgård och blomstrande oas med dessa självvattnande krukor. De görs enkelt av saker du mest troligt redan har hemma.
Att ha en självvvattnande kruka gör att växterna får en jämn vattentillförsel, det gör dessutom mindre om du skulle glömma bort din planta någon dag då den rätt mycket sköter sig själv. Underst i denna kruka finns vatten som leds upp till rötterna med hjälp av snöre eller tygbitar.

6
SVERIGES NATIONALDAG
Dryckesrecept
RABARBERSNAPS

Uttrycket “att lägga rabarber på” är ett uttryck som kan verka mycket märkligt. Men egentligen är rabarbern i denna mening en förvrängning av ordet embargo som betyder "beslagtagande". Men roligt låter det i vilket fall som helst.
Vi tycker att du ska testa att lägga rabarber i vodka, för då får du en snaps med en mycket behaglig färg och smak.

Dryckesrecept
FLÄDERSNAPS

Fläderdoften är ett säkert bevis för att det är sommar. Du har säkert druckit hemmagjord flädersaft, men visste du att det även blir gott som snaps? Passa på att göra den somrigaste snapsen till midsommar.

24
MIDSOMMAR-
AFTON
Dryckesrecept
FLÄDERSAFT

Bästa hostmedicinen i vinter? Sommaren sparad på flaska. Idag är fläderblomssaft något av det mest somriga vi kan dricka, men sedan antiken har fläder varit en värdefull medicinalväxt. Blommorna innehåller ämnen som främst är svettdrivande och infusioner av dessa används bland annat för behandling av förkylning och hosta.

RESTAURANGEN

Ät lunch eller ta en fika i vår populära restaurang och gå sedan på någon av våra utställningar. Visningar varje dag kl. 16.

På Spritmuseums restaurang sker allt på inspirationens villkor. Köket styrs av dagsfärska tankar, intryck och upplevelser lika mycket som av säsongerna och de noga utvalda producenterna.

ÖPPETTIDER

Mån 10-17
Tis - Lör 10-19
Sön 12-17

HITTA HIT

Spritmuseum finns på Djurgårdsvägen 38-40,
mellan Vasamuseet och Gröna Lund.