Maj
Dryckesrecept
RABARBERTONIC

Rabarbern var från början mest känd som medicin och gjorde ingen större succé som köksväxt eftersom den förknippades med laxermedel. Först vid mitten av 1800‐talet när socker blivit billigt och överkomligt för de flesta blev matrabarbern mer vanlig. Späda rabarberstjälkar passar bra att göra somriga, sötsura drycker av och på 1930‐talet varsvenskt rabarbervin en av Systembolagets storsäljare.

Do it yourself
BLOMSTERISBITAR

Hur blir din lemonad, cocktail eller drink så vårig som den bara kan bli? Jo med blommande isbitar förstås! Det finns en mängd vackra blommor som även är ätbara och dessa går utmärkt att använda i drinkar.

8
NÄSSLANS DAG
Dryckesrecept
ÄLGÖRTSSNAPS

Den starka doften av älgört hängde i gamla tider ihop med både glädje och sorg. Hackat älggräs ströddes ut på golvet för att göra stugan festfin och väldoftande vid gästabud och högtider, men också vid likvakor.

21
WORLD WHISKEY DAY
På museet
PLANTBYTARDAG

Har du sått för mycket? För lite? Eller vill du bara känna hur det känns att delta i en sorts fiskdamm för vuxna? (Hmm, det där lät snuskigt. Det är det inte, lovar) Kom och drick öl i bersån och byt plantor med Elin Unnes!


DATUM: SÖNDAG 29 MAJ 2016
TID: KL 13.00 – 15.00

RESTAURANGEN

Ät lunch eller ta en fika i vår populära restaurang och gå sedan på någon av våra utställningar. Visningar varje dag kl. 16.

På Spritmuseums restaurang sker allt på inspirationens villkor. Köket styrs av dagsfärska tankar, intryck och upplevelser lika mycket som av säsongerna och de noga utvalda producenterna.

ÖPPETTIDER

Mån 10-17
Tis - Lör 10-19
Sön 12-17

HITTA HIT

Spritmuseum finns på Djurgårdsvägen 38-40,
mellan Vasamuseet och Gröna Lund.