Do it yourself

ÄGGFÄRGNING

Att måla och färga ägg till påsk är en gammal tradition. Dessa ägg gör du genom att koka dem tillsammans med saker du troligtvis har hemma i skafferiet och som kan ge äggen fin färg. Det går nästan lika fort som att koka äggen au naturel!
Du behöver:
Gul lök, röd lök och gurkmeja beroende på vilken effekt du vill åt.
Eventuellt ett par strumpbyxor och blomblad.
Ägg
Strumpbyxorna ska du inte ta på dig denna gång, dessa används istället för att fixera blomblad och annat du kan använda för att skapa mönster på äggen.
Ett annat sätt är att linda lökskal runt ägget för att få en slags marmoreringseffekt. Fixera genom att knyta en tight knut runt varje ägg.
Koka äggen hårdkokta eller löskokta. Längre tid innebär intensivare färg. De gula äggen längst till vänster är kokade tillsammans med en matsked gurkmeja och siluetterna av blad kommer från blommorna i strumpbyxorna enligt bilden ovan. De marmorerade har haft skal från en rödlök lindade runt sig. Det vackert ljusbruna ägget är kokat tillsammans med skal från två gula lökar.
Ett litet smakprov ifrån vår utställning Berusande Trädgård: Odla Drickbart.

Som besökare av Berusande Kalendern bjuder vi dig på halva priset på entrén för Spritmuseum. Det enda du behöver göra är att säga “Kombucha” till personalen i kassan. Utställningen visas alla dagar i veckan!

RESTAURANGEN

Ät lunch eller ta en fika i vår populära restaurang och gå sedan på någon av våra utställningar. Visningar varje dag kl. 16.

På Spritmuseums restaurang sker allt på inspirationens villkor. Köket styrs av dagsfärska tankar, intryck och upplevelser lika mycket som av säsongerna och de noga utvalda producenterna.

ÖPPETTIDER

Mån 10-17
Tis - Lör 10-19
Sön 12-17

HITTA HIT

Spritmuseum finns på Djurgårdsvägen 38-40,
mellan Vasamuseet och Gröna Lund.