November
Dryckesrecept
AMARETTO

Amaretto är en italiensk likör. Amaro = Bitter. Likören används ofta som smaksättare i tiramisu och andra desserter eller serveras som avec till kaffet. Enligt legenden skapade en förälskad ung kvinna i norra Italien Amaretto som en gåva till Bernardino Luini, en italiensk konstnär. Amaretto = Kärlek. Likören är gjord på hackad mandel, aprikoser och sprit. Man kan söta upp den med sockerlag och eventuellt lite mandelextrakt - om man tycker smaken av kärlek är en smula för bitter.

Do it yourself
VARM CHOKLAD PÅ PINNE

November är månaden då vi vill vira in oss i filtar och sitta inomhus med en kopp varm choklad i handen. Du kan göra varm choklad på pinne du kan ha i kylen för att plocka fram när det passar. Värm bara mjölk och doppa pinnen (som i vårt fall även är ett surör) och rör om!

11
CHOKLADENS DAG
Dryckesrecept
GLÖGG

Jul luktar glögg. Varje vinter säljs flera miljoner flaskor på Systembolaget. Att glöggen ska drickas i väntan på julen är ett påfund från slutet av 1800-talet. Men den varma glöggen har förstås alltid gjort sig bäst under vintern. Ordet glögg kommer av verbet glödga. Vin eller sprit (eller både och) hettades upp och sötades. Sen hällde den som hade råd i värmande kryddor som nejlika och ingefära som gjorde gott i magen. En dryck som helt enkelt fick livet att kännas åtminstone lite lättare när allt är som mörkast och kallast.

Do it yourself
ÄPPELCHIPS

Ett gott och trevligt snacks är äppelchips. Prova att göra av olika äpplen för att få olika smak på chipsen. Bäst resultat får du med så tunna äppelskivor som möjligt. Därför är en mandolin eller osthyvel att föredra framför kniv

27
FÖRSTA
ADVENT

RESTAURANGEN

Ät lunch eller ta en fika i vår populära restaurang och gå sedan på någon av våra utställningar. Visningar varje dag kl. 16.

På Spritmuseums restaurang sker allt på inspirationens villkor. Köket styrs av dagsfärska tankar, intryck och upplevelser lika mycket som av säsongerna och de noga utvalda producenterna.

ÖPPETTIDER

Mån 10-17
Tis - Lör 10-19
Sön 12-17

HITTA HIT

Spritmuseum finns på Djurgårdsvägen 38-40,
mellan Vasamuseet och Gröna Lund.