September
Dryckesrecept
NYPONSAFT OCH LIKÖR

Under september och in i hösten så dignar många av rosenbuskarna av röda härliga nypon. Det är särskilt de vilda arterna och många av de gammaldags sorterna som ger mycket nypon. Alla sorters nypon går att äta, men det är främst de stora knall- eller orange-röda nyponen av vresrosorna (rugosa-gruppen) och de avlånga, likaså röda nyponen av de vilda sten- och hundrosorna som passar bäst.

Do it yourself
DOFTBAD

När det blir kallare ute är det skönt att mysa till det inomhus och kanske ta ett lyxigt bad i badkaret. Gör te-påsar särskilt utformade för att doppa i badet fyllda med väldoftande kryddor.

10
MINIMÄSSA:
ÖL
Dryckesrecept
ÄPPELCIDER

Äpplen har länge ansetts vara nyttiga. Alla har vi hört “Ett äpple om dagen är bra för magen!”. Varför då inte ta vara på höstens alla äpplen och göra en god cider av det? I Sverige är de mest odlade sorterna Aroma, Ingrid Marie och Cox Orange. Bäst blir cider på sena äppelsorter med mycket karaktär, som med fördel kan få ligga till sig och mogna tills efter jul.

Do it yourself
BODY SCRUB

Att använda en body scub är ett sätt att hjälpa kroppen att ta bort döda hudceller för att kunna skapa nya. De gnuggande cirkulära rörelserna hjälper till att öka blodcirkulationen och dessutom återfuktar och lugnar den huden. En scrub hjälper därför din hy att bli jämn, näringsrik och skinande frisk.
En scrub består i sin enklaste form av två delar: En återfuktande del och en exfolierande del. Till detta adderas ofta ingredienser för mer hälsoeffekter, doft och färg.

25
MINIMÄSSA:
SVENSK CIDER

RESTAURANGEN

Ät lunch eller ta en fika i vår populära restaurang och gå sedan på någon av våra utställningar. Visningar varje dag kl. 16.

På Spritmuseums restaurang sker allt på inspirationens villkor. Köket styrs av dagsfärska tankar, intryck och upplevelser lika mycket som av säsongerna och de noga utvalda producenterna.

ÖPPETTIDER

Mån 10-17
Tis - Lör 10-19
Sön 12-17

HITTA HIT

Spritmuseum finns på Djurgårdsvägen 38-40,
mellan Vasamuseet och Gröna Lund.