Lediga jobb

SPRITMUSEUM RESTAURANG SÖKER HOVMÄSTARE/SOMMELIER

Spritmuseums restaurang söker dig som har några års erfarenhet av serviceyrket, minst ett års erfarenhet av hovmästarrollen. Vi ser gärna att du har en sommelierutbildning i grunden och har ett brinnande intresse för mat och dryck. I din arbetsledande position kommer du bland annat att ha ansvar över vinlistan och vininköpen.

Vår restaurang är öppen för lunch, helgbrunch, middag och privata fester och event. Vi har också hand om konferenser, vernissager och julmiddagar. På sommaren har vi två stora uteserveringar, bryggan och bersån som ligger idylliskt på Djurgårdsstrand med utsikt över Söders höjder.

Du kommer att ha en central plats hos oss och kommer att ingå i ett positivt och kreativt team, som ständigt arbetar för att utveckla restaurangen och skapa minnesvärda gästupplevelser. Tjänsten är en heltidstjänst och arbetstiderna är förlagda i huvudsak när allt roligt händer, dvs på kvällar och helger.

Eftersom vi inte bara är en restaurang utan också ett dryckesmuseum, sätter vi drycken i första rummet. Till exempel producerar vi våra egna alkoholfria alternativ, som tonic och kombucha, för att nämna ett par. I vår bar och matsal har vi stort fokus på spännande drycker från svenska hantverksproducenter och museet har en utsedd dryckesgrupp i vilken du kommer att ingå.

Att arbeta på ett museum innebär en dynamisk arbetsplats med flera kollegor från kultursektorn, vilket breddar perspektiv och möjligheter.

Vem är du?

 • Du är en person som brinner för att ge personlig service och du är en sann glädjespridare.
 • Du är van att leda ett team, fördela arbetsuppgifter samt följa och förbättra rutiner.
 • Du är en strukturerad person som tycker om ordning och reda och med ett öga för detaljer.
 • Du är lösningsorienterad när det krävs, har förmåga att snabbt ställa om vid oförutsedda händelser samt behåller lugnet under stressiga situationer.

Arbetsuppgifter i korthet

 • Leda servicearbetet och säkerställa god servicenivå.
 • Svara på bokningsförfrågningar via mejl och telefon.
 • Tillsammans med teamet sätta ihop spännande dryckespaket och rekommendera vin till maten.
 • Skriva ut menyer och vinlistor samt uppdatera hemsidan med menyer etc.
  Säkerställa matsalens skick.
 • Ingå i Spritmuseums dryckesgrupp.

Om Spritmuseum
Spritmuseum ligger i Galärskjulen på Djurgården sedan våren 2012. Museet, som är en stiftelse, grundades 1967 och då under namnet Vin och Sprithistoriska Museet. Spritmuseum är en kulturhistorisk institution med drycken i centrum. Här finns också en konstsamling; Absolut Art Collection. Spritmuseum består av kulturhistoriska utställningar, konsthall, butik, bar, restaurang och festvåning.

Tjänsten gäller från och med mitten av september och är en tillsvidaretjänst.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mejla ditt intresse till ann.pettersson@spritmuseum.se

 

PRAKTIKPLATS

Vi får in många förfrågningar om praktik och kan tyvärr inte ta emot alla sökande. Vi tar då och då emot universitets- och högskolestudenter med inriktning på ämnen som är relevanta för museets verksamhet, t ex etnologi, konstvetenskap, museologi, turism, marknadsföring samt mat och dryck .

Är du intresserad att göra praktik på Spritmuseum under 2021? Skriv ett personligt brev där du berättar om dig själv och dina förväntningar, vilken period du vill praktisera samt bifoga en CV och maila in din ansökan.

Ansökan mailas till mia.sundberg@spritmuseum.se