Möt våra provningsledare. Nadja och Eva Karlsson (nej – de är inte släkt) och det är dem som främst håller i våra populära provningar här på museet.

Nadja Karlsson

Nadja känner ni nästan alla till, hon är vår eminenta och karismatiska dryckesexpert.
Här stillas aldrig nyfikenheten inom dryckesvärlden, hon är en otrolig trendspanare och har en kunskapsbank få förunnade.

Nadja har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om mat och dryck.
Hennes introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av Nobelföreläsning och en ståuppshow.

Vilken favoritdruva har hon då? Region eller något land som ligger henne extra varmt om hjärtat? Kan hon egentligen välja – eller är det så att hon egentligen föredrar något annat i glaset?
Ja, det får ni fråga henne om vid tillfället. Nadja delar gärna med sig av sina tips och favoriter.

Eva Karlsson

Eva är vår glamorösa föreläsare och en riktig frankofil.

Hon älskar champagne mest av allt, men även naturviner eller viner från Bourgogne, Rhonedalen och naturligtvis från Bordeaux.

Eva är utbildad föreläsare, coach och psykodramatiker till vardags.

Väldigt vinkunnig – såklart, och har haft en spännande karriär på New Yorks krogscen där Eva har serverat flera av världens berömdheter och hon delar gärna med sig av sina historier under provningarna.

”Jag älskar att underhålla och undervisa och framförallt att hålla i provningar, säger Eva, och just det ska kännas när man bokar hos oss.”

Aktuella provningar för säsongen

Vilka provningar som är aktuella för säsongen kan ni enklast se på nedan sida:

Våra provningar