Gästspel och workshop med Koji-mästaren Markus Shimitzu.

Torsdagen den 17 oktober anordnar vi två exceptionella händelser i vår restaurang.

Vi kommer att gästas av Markus Shimitzu från Mimi Ferments i Berlin.

Markus har sedan ett antal år experimenterat och tillverkat Koji-baserade produkter. År 2017 startade han sin egen tillverkning i större (om än liten) skala och listan på restauranger som använder hans produkter är lång….

Med start på förmiddagen anordnar vi en workshop där ni får tillfälle att se, lära och även hands on använda er av koji. Kursen är ca 5 timmar lång inkluderat lunchpaus i vår restaurang. Workshopen kommer att hållas på engelska.

På kvällen blir det middag i restaurangen. Vi har tagit fram tio rätter av varierande storlek vilka har Markus produkter som gemensam nämnare.

MIDDAG
Middagen kommer att bestå i tio större och mindre serveringar med fem utvalda drycker
Pris för menyn 980 kr och för dryckespaketet 680 kr.

Middagen kommer att innehålla delar av både djur och växtriket, vänligen meddela eventuella allergier vid bokningstillfället. Då denna meny enkom skapad för detta tillfälle kan vi dessvärre inte erbjuda den i vegansk version.

Boka bord:

WORKSHOP
Workshopen som hålls på engelska är från 10:00 till 15:00 med paus för gemensam lunch i restaurangen
Pris för workshop inklusive lunch (ex ev dryck..) 900 kr inkl moms.

Till workshopen finns endast ett begränsat antal platser.

Boka bord och plats på workshopen:

Här är en text om workshopen på engelska:

What is koji? Koji is a little mould that can transform any organic material. There would be no Japanese cuisine as we know it without koji: no soy sauce, no miso or sake. It can be used in traditional ways to make Japanese condiments or in creative processes to create surprising new flavors and textures. Find out more about the potential of Koji and make a Shio Koji paste to take home and start your own culinary experiments.

In this workshop you will make a Shio Koji paste to take home and start your own culinary experiments -use to cook, marinate or ferment at home. You will sample artisanal miso and soy sauce, both traditional and experimental ones, as well as koji fermented pickles.