Lediga tjänster

SPRITMUSEUM RESTAURANG SÖKER HOVMÄSTARE/SOMMELIER

Spritmuseums restaurang söker dig som har några års erfarenhet av serviceyrket, minst ett års erfarenhet av hovmästarrollen och en stor kunskap och intresse för dryck. Sommelierutbildning är starkt meriterande. Du kommer att ha en central plats hos oss och kommer att ingå i ett positivt och kreativt team, som ständigt arbetar för att utveckla restaurangen och skapa minnesvärda gästupplevelser. Spritmuseums restaurang är öppet för lunch, helgbrunch, middag och privata fester och event. Vi har också hand om konferenser, vernissager och julmiddagar. På sommaren har vi två stora uteserveringar, bryggan och bersån som ligger idylliskt på Djurgårdsstrand med utsikt över Söders höjder.

Eftersom vi inte bara är en restaurang utan också ett dryckesmuseum, sätter vi drycken i första rummet. Till exempel producerar vi våra egna alkoholfria alternativ, som tonic och kombucha, för att nämna ett par. I vår bar och matsal har vi stort fokus på spännande drycker från svenska hantverksproducenter och museet har en utsedd dryckesgrupp i vilken du kommer att ingå. Att arbeta på ett museum innebär en dynamisk arbetsplats med flera kollegor från kultursektorn, vilket breddar perspektiv och möjligheter.

Vem är du?
Du är en person som brinner för att ge personlig service och du är en sann glädjespridare. Du är van att leda ett team, fördela arbetsuppgifter samt följa och förbättra rutiner. Du är en strukturerad person som tycker om ordning och reda och med ett öga för detaljer. Du är lösningsorienterad när det krävs, har förmåga att snabbt ställa om vid oförutsedda händelser samt behåller lugnet under stressiga situationer.

Arbetsuppgifter i korthet

  •  Leda servicearbetet och säkerställa god servicenivå
  • Svara på bokningsförfrågningar via mejl och telefon
  •  Tillsammans med teamet sätta ihop spännande dryckespaket och rekommendera vin till maten
  •  Skriva ut menyer och vinlistor samt uppdatera hemsidan med menyer etc
  •  Säkerställa matsalens skick
  • Ingå i Spritmuseums dryckesgrupp

Tjänsten är en heltidstjänst och arbetstiderna är förlagda i huvudsak när allt roligt händer, dvs på kvällar och helger.

Om Spritmuseum
Spritmuseum ligger i Galärskjulen på Djurgården sedan våren 2012. Museet, som är en stiftelse, grundades 1967 och då under namnet Vin och Sprithistoriska Museet. Spritmuseum är en kulturhistorisk institution med drycken i centrum. Här finns också en konstsamling; Absolut Art Collection. Spritmuseum består av kulturhistoriska utställningar, konsthall, butik, bar, restaurang och festvåning.

Vi är idag drygt 20 personer som arbetar här.
Tjänsten är en heltidstjänst och arbetstiderna är förlagda i huvudsak när allt roligt händer, dvs på kvällar och helger.

Mejla ditt intresse till ann.pettersson@spritmuseum.se
Tillträde snarast efter överenskommelse. Välkommen med din ansökan!

Spritmuseum restaurang söker personal

På Spritmuseums prisbelönta restaurang på Djurgården sker allt på inspirationens villkor. Köket styrs av dagsfärska tankar, intryck och upplevelser lika mycket som av säsongerna och de noga utvalda producenterna. På samma vis är det med dryckerna, där vi gärna lyfter fram små familjeägda vinbönder och ölbryggare och låter fantasin flöda i vårt eget dryckeslaboratorium.

Vi söker alltid duktiga medarbetare som vill dela vår vision och vara med och utveckla vår verksamhet. Vi vill även gärna dela med oss av vårt kunnande till er som vill göra praktik här. Skicka er ansökan till francesca.zanetta@spritmuseum.se