Staden Bakhmut är förstörd. Men vinet ligger lagrat 70 meter under jord.

Artwinery är en av de största producenterna av mousserande vin i östra Europa. Vinerna framställs enligt traditionella metoder, med en andra jäsning i flaska. De olika cuvéerna från Artwinery är gjorda på en rad druvsorter. För vita mousserande viner används främst europeiska druvor, som pinot, chardonnay, aligoté och riesling. För röda mousserande viner består blandningarna av druvor från cabernet-familjen, merlot och saperavi.

Produktionen och vinkällaren ligger I Bakhmut i Donetskregionen. Området är för närvarande ockuperat, och enligt den information som finns att tillgå har produktionsbyggnader, lager och all teknisk utrustning förstörts.

Sjuttio meter under jord finns stora saltgruvor där vinerna lagras. Flaskorna ligger i minst nio månader i dessa svala utrymmen, medan vissa cuvéer får stanna upp till trettiosex månader för att utveckla sin karaktär.

Ett antal flaskor blev räddade före den fullskaliga invasionen, och blev flyttade till en annan plats. Läget för resten av flaskorna under jorden är för närvarande oklart.