När inget är som det ska.

Vinregionen Transkarpatien i västra Ukraina angränsar till Rumänien, Ungern och Slovakien. I en djup dal med lång historia av vinmakande, byggdes Château Chizay 1995. Blandningen av sol och regn, tillsammans med bergskedjan Karpaternas skydd mot starka vindar, skapar gynnsamma förutsättningar för vinodlingarna. Jorden, som är full av mineraler och mikronäringsämnen ger druvorna unik smak och vinet får en speciell karaktär.

Chateau Chizay är en modern vinproducent, och vinegendomen består av ett provningsrum, ett museum om vinhistoria, en restaurang och ett litet hotell. Vinodlingarna är enorma och täcker hela 272 hektar. Även årsproduktionen är stor med en volym om 1,3 miljoner flaskor. ”Trots att vårt land är utsatt för en fullskalig invasion arbetar vi vidare med nästa årsproduktion, eftersom vi är övertygade om att vi kommer att segra”, säger grundaren Gennadiy Gutman.

Vingårdens traditionella viner och kosherviner är efterfrågade i stora delar av världen, som till exempel USA, Kanada, Japan, Israel, Storbritannien, Kina, Nigeria, Ungern, Polen, Estland och Finland.

Chateau Chizays ambition är att skapa en ny vinhistoria i Transkarpatien. Vinslottets filosofi lyder: vi vet vad vi gör och vi älskar det.