Dryckesutställning ÖL

17/11–29/10, 2023

Idag finns det garanterat öl som får även den mest inbitna ölskeptikern på fall. Öl kan vara så mycket! Söt, krämig, mjuk, fyllig, lätt, frisk, syrlig, fruktig, godisaktig, bitter, kryddig, torr osv. Det är helt enkelt svårt numera att få påståendet “jag gillar inte öl” att funka. “Idag är det verkligen möjligt att säga att det finns en öl för alla!” säger Spritmuseums dryckesexpert Nadja Karlsson. Till det kan vi lägga att utbudet av högkvalitativ, smakrik NoLo-öl ökar stadigt. Idag kan du  gå ut på krogen och få riktigt välgjord, helt alkoholfri hantverksöl som verkligen är en smakupplevelse!

 

BOKA EN PRIVAT VISNING

Ta med dig din ölintresserade vän, partner, släkting – ja, alla som du känner som gillar öl- på en privat visning. Ni bestämmer själva dagen och tiden.  I visningen ingår varsin öl, alternativt alkoholfri öl. Ni väljer dag och klockslag! Maila oss på info@spritmuseum.se så hittar vi en tid som passar er.
Pris: 295 kr/person inkl entré, visning och dryck.
Tid: ca 30 min.

VISNINGAR PÅ LÖRDAGAR

Varje lördag klockan 14.00 – 14.30 har vi visningar av ölutställningen.
Boka din biljett här.

DEN SVENSKA ÖLEN – DE SENASTE ÅREN

Sedan Spritmuseums förra ölutställning 2017 har det har hänt mycket i öllandet Sverige och utvecklingen är i snabb och ständig rörelse.
Då var det fortfarande mycket fokus på IPA och APA. IPA:n frodas i och för sig även idag, men samsas också med andra stilar som öppnat upp mot en större och bredare publik, som pastry stouts, smoothie sours, milkshake-IPA och inte minst NEIPA. Spännande nog kan vi också se att äldre, traditionella stilar som Helles, Vienna Lager och Kellerbier, har fått ett uppsving.

 

PÅ SPANING EFTER NÄSTA ÖLTREND

I utställningen tar vi hjälp av svenska bryggare som spanar på kommande öltrender. Vi kommer också att bjuda på en crash course i öltillverkning och smaksättning. Hur får ölet sin färg och smak? Och hur står sig svensk humle och malt i konkurrens med importerad humle och malt? Går det att känna att ett öl bryggts på helsvenska råvaror? Det vill vi undersöka tillsammans med er.

 

SVENSK ÖLHISTORIA

Vi gör såklart också nedslag i svensk ölhistoria. Visste du att öl historiskt var en riktig livräddare och att en daglig ölranson på 4-5 liter inte var ovanligt under medeltiden? Och att öl under 1900-talet kom att bli en av de hetaste debattämnena i Sveriges Riksdag? I utställningen lyfter vi också fram ölets stora betydelse som socialt kitt bland nunnor, fotbollssupporters, hipsters och många andra. Utställningen är den fjärde i vår utställningsserie om svenska hantverksdrycker.