En provning i slutet sällskap är en perfekt aktivitet för ditt företag, eller till er som ett privat sällskap – vill inspireras, roas och förkovra er i dryckens oändliga värld.

I vårt fina provningsrum på Spritmuseum anordnar vi provningar för slutna sällskap under veckodagar på tisdagar och onsdagar.

Förslag på provningar hittar ni nedan, har ni några andra önskemål på förfrågan så diskuterar vi det gärna.

Champagneprovning

Tre druvor, ett kyligt klimat i Champagne, kalkrik jord, källarmästarens blandning av vinet, jäsningsprocesserna, lagringen – allt bidrar till att ge champagnen dess mångfasetterade karaktär.

Vi testar några olika champagner och försöker gradera fyrverkeriet när bubblorna spricker mot gommen. Att räkna antalet bubblor i en flaska hinner vi dock inte med (det lär finnas mellan 49 och 250 miljoner).

Hur blev champagne drycken för kungar, kejsare och filmstjärnor? Hur blir champagne drycken för dig? Och är det verkligen bara ostron som gäller om man vill äta något till?

Tid: Ca 60 minuter.
Antal: Max 44 personer.
Pris: 
Grupper upp till 10 personer = 7000 kr ex moms
Grupper från 11 personer = 700 kr/person ex moms

Tio sätt att briljera vid matbordet.
En provning som grundkurs i  – Vad dricker man till vad?
Varför smakar man inte av vin som har skruvkork? Varför serverar man kraftiga viner till rött kött? Måste man servera vitt vin till fisken? Det finns vissa baskunskaper som är omistliga när det gäller kombinationen mat/vin. Och detta oavsett vilket speciellt kök eller vinregion som är het för tillfället. Kunskaperna berör både etikett och gastronomi. Och gör att du slipper framstå som ett fån oavsett om du är värd eller gäst. Tillsammans med vår vinprovare prickar vi av tio punkter som skiljer novisen från experten (och druvorna från shitakesvampen). Vi provar tre till fyra viner under provningen.

Tid: Ca 60 minuter.
Antal: Max 44 personer.
Pris:
Grupper upp till 10 personer = 7000  kr ex moms
Grupper från 11 personer = 700 kr/person ex moms

För privatpersoner inkluderas moms i priserna ovan.

I priserna ovan ingår:

Vald dryckesprovning enligt överenskommelse vid bokning i ca 60 minuter
Eget chambre separée/provningsrum för ert sällskap

Provningsledare
Fri entré till museet och utställningarna. (värde 140 kr per person)

För bokning och frågor vänligen kontakta oss på:
provning@spritmuseum.se