EN FOTOUTSTÄLLNING OM UKRAINSKA VINMAKARE UNDER BRINNANDE KRIG

Den unika fotoutställningen Brave Wine är ett samarbete mellan Spritmuseum och Beredskapslyftet. Den handlar om den ukrainska vinindustrin, som till stora delar raserats under Rysslands invasionskrig. Här får du ta del av gripande berättelser från vinmakare som fått se generationers livsverk raderas. Men du kommer också att få uppleva passionen och uppfinningsrikedomen som driver dem att fortsätta.

Fotoutställningen ”Brave Wine” skildrar personliga berättelser inifrån Ukrainas vinindustri och beskriver vinmakares vardag med motgångar och utmaningar, sedan kriget bröt ut. Här får du följa deras kamp och triumfer, men också få insikter om det aktuella läget för vinindustrin i Ukraina, en djupare förståelse för landets rika vinarv och lära känna de inspirerande människor som håller gnistan vid liv i de värsta av motgångar.

Oavsett om det är historien om en vinmakare som återuppbyggde sin vingård efter att den förstördes av beskjutning – eller berättelsen om en familjeägd vingård som gått i arv genom generationer, erbjuder ”Brave Wine” ett unikt perspektiv utifrån den mänskliga sidan av vinframställning i Ukraina.

Genom fotografier och gripande berättelser kommer du att få uppleva passionen, beslutsamheten och uppfinningsrikedomen som driver dem till att fortsätta skapa viner trots de nya förutsättningarna.

Utställningen visas längs kajen utanför Spritmuseum och är ett samarbete med Beredskapslyftet. Du kan besöka Brave Wine från 14 juni till den 24 augusti (Ukrainas nationaldag).

SPRITMUSEUM AND UKRAINIAN CULTURE CENTER IN STOCKHOLM WOULD LIKE TO THANK ALL OF THE EXHIBITION CONTRIBUTORS

Serhiy Klimov – Ukrainian wines ambassadors, organizer of Kyiv Food and Wine Festival, author of the book “The untold story of Ukrainian Winemaking,” author of a game about Ukrainian wines “Uwines Ambassadors,” development and marketing leader of Wines of Ukraine.
Arsen Fedosenko – photographer
Ukraїner
The wines of Ukraine
OperationAid
Leo Dahlin – copywriter
Per Styregård – author