Mat och dryck samt historierna bakom några av våra mest kära jultraditioner. Spritmuseum har ett unikt julerbjudande: Visning med provning och därefter middag, baserad på traditionella råvaror i ny tappning. Julmiddag erbjuds från och med 27 november 2018.

Se menyn här.

Julen på Spritmuseum börjar med ett glas av vår egen glögg samt en kryddkaka. Ni går vidare in i museet där ni bjuds på sill och nubbe, skinka och julöl samt några åfanismer* om julen och dess traditioner. Visningen tar ca 45 minuter. Nytt för året är att vi öppnar utställningen En Kryddad Jul med fokus på kryddning av svenska drycker, både historiska och samtida. Ni är sedan välkomna att besöka museets tredje utställning med David Shrigley innan ni sätter er till bords.

Julmiddagen serveras i Spritmuseums restaurang som i slutet av november och under december kryddat sin avsmakningsmeny med julens godaste smaker. Årets sex serveringar inkluderar gravad strömming med syrad grädde och malt, anka stekt på benet med glödbakade rödbetor, himmelsraften från Oviken med kvitten och som avslutning clementincurd med risgrynsmaränger, syrad mjölkglass och humlad grädde. En vegetarisk meny finns även till hands.

Restaurangen har tilldelats White Guides pris för Årets Serviceupplevelse och utsetts till Stockholms bästa restaurang av SvD.

Sedan fem år tillbaka är det kocken Petter Nilsson från hyllade restaurangen La Gazzetta i Paris som ansvarar för Spritmuseums restaurang. Petter har en unik förmåga att kombinera konstnärliga smakupplevelser med enkelhet och tillgänglighet och hitta nya ingångar till klassiska svenska mattraditioner. Spritmuseum har ett fantastiskt läge vid Wasahamnen på Djurgården med utsikt över Kastellholmen och Söders höjder.

*åfanism – å fan, saker du troligen inte hade en aning om.

Sittning kl. 12, 15 och 18.

Pris: 1 185 kr/pers. exkl moms, 1 333 kr inkl moms. I priset ingår visning, smakprover av mat och dryck under visningen, fyra rätter samt något till kaffet. 800 kr exkl moms för enbart julbord, 896 kr inkl moms. Dryck till maten tillkommer.
*Med reservation för mindre ändringar i menyn. 

Boka bord för mindre sällskap (max 8) här. För större sällskap, vänligen maila restaurangen@spritmuseum.se.