Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2020

Glöm inte bort vattnet i sommar!

Som experter på svensk dryckeskultur vet vi att det kan vara lite si och så med varannan vatten under semestern. Så fyll på med vatten när du kan, och fyll på med kunskap om svenskarnas dryckesvanor i vår utställning Dryckeslandet Sverige.

Dryckeslandet Sverige är Spritmuseums stora utställning.

På de två våningarna i utställningen Dryckeslandet Sverige får du genom scenerier, filmer, dofter och musik ta del av allt från konsten att tillverka alkohol till en berusande kväll med påföljande bakfylla. Vanor ventileras, fördomar avväpnas.

Utställningen sätter fingret på några företeelser som vi alla har erfarenhet av vare sig vi dricker eller inte: snapsvisor, hur man bygger identitet med hjälp av alkohol, normer, attityder och värderingar. Men också hur man tillverkar alkohol, inklusive regler och restriktioner.

Med Dryckeslandet Sverige vill Spritmuseum att alla sinnen och minnen skall aktiveras, se om du kan känna skillnad på whisky och rom som lagrats på fat, spela Quiz på temat alkohol i film och TV och avsluta med en smakbricka med tre snapsar och en punsch.