Årets ölutvecklare 2015

I november 2015 vann Spritmuseum utmärkelsen som ”Årets ölutvecklare” på Restauranggalen. Spritmuseum är den fjärde pristagaren av utmärkelsen, tidigare har bland Nynäshamns ångbryggeri, Brekeriet och Henok Fentie från Omnipollo prisats för sina insatser för svensk ölutveckling.

Motivering:
Årets vinnare och Ölutvecklare har egentligen funnits sedan 1967, men startade i ny skepnad 2011. De säger själva att de vill påverka alla sinnen, och juryn kan inte annat än hålla med. 2015 har de sänkt procenten och höjt ambitionsnivån. Med ett nytänkande, utbildande och inspirerande angreppssätt har de helt klart lyckats påverka ölsverige.

Silverägg 2013

Vi vann ett silverägg i tävlingen Guldägget! Vi är väldigt glada och stolta att vi har premierats för vårt varumärkesarbete och hela identitet.
Tack Stockholm Design Lab och alla ni andra som bidragit.
(Syftet med Guldägget är att lyfta fram Sveriges bästa kommunikation.)

Rödfärgspriset 2013

Spritmuseum tilldelades publikens pris i tävlingen ”Rödfärgspriset”. Här tävlar egnahem och fritidshus med offentliga byggnader.

SuperkommunikatörSuperkommunikatör 2015

För tredje året i rad utsåg Resumé näringslivets 150 superkommunikatörer – de personer som bäst visat att de för stått vad som kan åstadkommas med kommunikation och med på listan är vår museichef Ingrid Leffler.

 

NOMINERINGAR

Bästa vinlistan 2019
Star Wine List har nominerat restaurangen till Nordens bästa vinlista i kategorien Short Wine List

 

Årets Serviceupplevelse
Årets Vinupplevelse
Årets Ölupplevelse
Spritmuseums restaurang har nominerats i tre kategoier av White Guide 2016 som korar Sveriges bästa restauranger och hyllar landets största restaurangupplevelser genom priser i olika kategorier.

Gulddraken Lyx, Dagens Nyheter 2016
”Spritmuseums restaurang, inrymd i ett gammalt galärskjul vid vattnet på Djurgården, bjuder på fräsch och trendriktigt matlagning med spännande hantering av udda grönsaker och örter. Här kryssas det i alla rätt-rutor för den medvetna nutidskrogen, inte minst när det gäller konsten att återknyta till det gamla, de beprövade tillagnings- metoderna från det svenska bondköket. En fenomenal finkrog med superb servering, årstidsbundet kök och en av stans mest prisvärda helkvällsmenyer.”

Årets kulturkrog 2015
Årets Kulturrestaurang erbjuder måltid och bord tillsammans med ett museum, institution eller annan organisation vars inriktning är att förmedla och presentera en eller flera av de fria konsterna. Årets Kulturrestaurang ger plats för att smälta både kulinariska och kulturella upplevelser. Årets Kulturrestaurang låter två världar mötas.

Årets Ölupplevelse 2015
2015 nominerades Spritmuseum till årets Ölupplevelse av White Guide i samarbete med Galatea. Övriga nominerade är Rex Bar & Grill, Umeå, Söder om Småland, Malmö och Thörnströms Kök, Göteborg.

Årets Museum i Europa 2014
Spritmuseum i Stockholm har nominerats till det prestigefulla priset för bästa europeiska museum, European Museum of the Year Award 2014. Bakom utmärkelsen, som delats ut sedan 1977, står European Museum Forum. Syftetmed utmärkelsen är att uppmärksamma mindre museer med mycket innovativ verksamhet som på ett eller annat sätt verkat för god kvalité inom den europeiska museisektorn. Läs mer på http://europeanmuseumforum.info/

Årets comeback 2013

RTS, Rese- och Turistnäringen i Sverige, har sedan 2005 delat ut TRIP Award för att uppmärksamma det goda företagandet inom näringen. 2013 är Spritmuseum tillsammans med Isaberg Mountain Resort och Copperhill Mountain Lodge nominerade till Årets starkaste comeback. Isaberg Mountain Resort utsågs till årets comeback.

Stora Turismpriset 2013

Sedan 20 år tillbaka delar Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman, ut Stora Turismpriset. Priset ges till föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet, som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige.

2013 var Spritmuseum nominerat tillsammans med bl a Astrid Lindgrens Värld, Mackmyra Svensk Whisky och Storsjöyran. Årets vinnare blev Läckö Slott.

Stockholms skyltpris 2013

Stockholms Skyltpris delas ut av Ljusreklamförbundet och Stockholms Stadsmuseum. 2013 var Spritmuseum nominerade tillsammans med Svenska Filminstitutet,  Weekday samt Taverna Brillo som vann skyltpriset.

ROT-priset 2013

ROT-priset, som instiftades av Stockholms Byggmästareförening 1990, är ett årligt pris som tillkommit för att främja ombyggande i Stockholm. Priset ges till den beställare, arkitekt respektive byggentreprenör som bäst tillvaratagit byggnadens särdrag och kvaliteter.

International Design and Communication Awards 2013

Spritmuseum och Stockholm Design Lab var nominerade till BEST BRANDING CAMPAIGN i tävlingen International Design and Communication Awards.