Välkommen till förbudstiden i Sverige. Vi befinner oss nu i 1920- och 1930-talets Stockholm, en period då lönnbränning, smuggling och langning av sprit sågs som ett av de största samhällsproblemen.

Genomgripande restriktioner från statens sida gjorde det svårare att komma över det samhällshotande brännvinet, men öppnade samtidigt upp för en illegal marknad där svartspriten sköljde in över landet. För ju fler restriktioner, desto mer laddad och åtråvärd blev spriten. Samtidigt dansas det loss på kändistäta svartklubben Grotta Azzurra på Östermalm.

Men så händer något som inte får hända!

Fyra personer hittas döda på nattklubben, vem har försett gästerna med livsfarlig träsprit? I det här deckarspelet möter du nykterhetsnämndens resoluta ordförande Lovisa Brask och tulltjänstemannen Jason Jasper, som behöver din hjälp för att hitta giftbetecknaren. För att lösa gåtan får du ledtrådar i Spritmuseums utställning “True Crime”.

Grotta Azzurra – Döden är din värd” är sommarens pusseldeckarevent på Spritmuseum, lett och producerat av spelledaren och deckarförfattaren Anders Danell. Utklädd, eller inte, levandegör du berättelsen under ledning av spelledaren.

I biljettpriset ingår en drink, med eller utan alkohol.

Välkomna till sommarens deckarspel!

Boka

Pris från: 495 SEK

Entré till museets utställningar ingår i priset