”Tänk att servera en shot helmjölk från en fjällko till en dessert eller parat med en servering på en avsmakningsmeny.
Visst hade det varit spännande?
Det är få som faktiskt reflekterar över vilken smakmässig bredd det finns på mjölkfronten om man ser till det småskaliga segmentet. Både vad kossan äter och vad det är för ras påverkar smaken oerhört mycket. Här kan man verkligen prata terroir.”
Den svenska dryckesbranschen präglas just nu av en glödande innovationskraft och ett kreativt drivet entreprenörskap.
Mjölken räknas ofta bort som dryckesalternativ men är den dryck – enligt olika provningsutövare, som faktiskt passar bäst till en måltid.
Kan det stämma? Nu får ni chansen att få delta på ett provningstillfälle där vi sätter mjölken i fokus.
Mjölken från en ko, get, obehandlad eller pastöriserat?
Martin Ragnar är experten som delar med sig av sin expertis.
Han är forskare ochförfattare, docent i träkemi på KTH och till vardags vice vd på
vattenteknikföretaget Axolot Solutions AB. Han har skrivit ett 30-tal böcker
varav flera med bäring på livsmedel däribland om mejerihistoria och svensk
ostkultur. 2015 var Martin och Claes Wernerson initiativtagarna till Svenska
Dryckesakademien.
Mjölk ligger Martin särskilt varmt om hjärtat som dryck med all sin mångfald, komplexitet och smakvariation.
Varmt välkomna till denna unika provning!
Köp 395 KR