Laddar Evenemang

Franska vita viner och ostar

torsdag 13 juni, kl 18.00

Jura är inte bara en geologisk period från den mezosoiska eran för omkring 200 miljoner år sedan (källa: Wikipedia) – Det är också ett bergområde. Ett bergområde där man bland annat gör franskt vin. Jättegott franskt vin.

Och det är exakt vad denna provning handlar om: jättegott franskt vin. Förutom viner från Jurabergens höga läge provar vi viner från både Alsace och Chablis. Områden vars vin ju faktiskt seglat upp på topplistorna över svenskarnas favoriter.

Pedagogiskt nog har Nadja Karlsson inte bara valt ut viner från samtliga ovan nämnda regioner, utan dessutom en ost från varje. Kanske får ni dessutom en överraskning i form av åtminstone en rödskimrande dryck.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst om mat och dryck och hennes sökande efter kunskap har fört henne världen över. Hennes provningar på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och stand-up.

Varmt välkomna!

Fri entré till museets utställningar ingår i priset.

Köp 595 KR

Spritmuseum-absolut-art-collection-absolut-statehood

Absolut Statehood – sommarens konstutställning

9/6–18/8, 2024

Ett av Absolut Vodkas mest ambitiösa konst- och reklamsamarbeten visas nu för första gången på Spritmuseum. Samtliga femtio delstater i USA hyllades av en lokal konstnär i vad som formar sig till en resa genom det skiftande amerikanska landskapet och dess lika skiftande kultur.

På Gång

Lös sommarens deckargåtan

onsdag 3 juli, kl 17.30

1920-talets Stockholm. Fyra personer hittas döda på svartklubben Grotta Azzurra. Vem har lurat gästerna med livsfarlig träsprit? Deckargåtan för dig som älskar att lösa pusseldeckare och brott på tid. Välkommen till sommarens deckarspel den 3 juli!

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!