Laddar Evenemang

Franska vita viner och ostar

torsdag 13 juni, kl 18.00

Jura är inte bara en geologisk period från den mezosoiska eran för omkring 200 miljoner år sedan (källa: Wikipedia) – Det är också ett bergområde. Ett bergområde där man bland annat gör franskt vin. Jättegott franskt vin.

Och det är exakt vad denna provning handlar om: jättegott franskt vin. Förutom viner från Jurabergens höga läge provar vi viner från både Alsace och Chablis. Områden vars vin ju faktiskt seglat upp på topplistorna över svenskarnas favoriter.

Pedagogiskt nog har Nadja Karlsson inte bara valt ut viner från samtliga ovan nämnda regioner, utan dessutom en ost från varje. Om vitt vin är det första du tänker på kommer du kanske överraskas av åtminstone en rödskimrande dryck.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst om mat och dryck och hennes sökande efter kunskap har fört henne världen över. Hennes provningar på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och stand-up.

Varmt välkomna!

Fri entré till museets utställningar ingår i priset.

Köp 595 KR

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!

På Gång

Scensamtal: Fylla bland kultureliten

fredag 26 april, kl 18.00

Fredagen den 26 april! Karin Mamma Andersson är Sveriges största konstnär. Anna Axfors och Elis Monteverde Burrau är poeter och alkoholromantiker. Några dagar innan Valborg – den dag då flest ungdomar begår sin alkoholdebut – samlas de på Spritmuseum för att prata om hur det dricks i de fina salongerna. Går det att vara nykter och hålla på med kultur? Är mingel ett jobb? Kan man skriva full? Står man ut med att skapa nykter? Hur gör man för att vara vid sina sinnens fulla bruk – oavsett alkoholhalt?

market debut spritmuseum djurgården

På Gång

Vårens stora konsthelg på Djurgården

fredag 17 maj, kl 15.00 - söndag 19 maj, kl 17.00

Se hit alla konstintresserade! Den 17–19 maj är det konstmässa och Market Art Fair riktar strålkastarna mot det senaste inom nordisk konst. Välkommen till Djurgårdens stora konsthelg!

På Gång

Bubbelmässa – allt som bubblar

lördag 25 maj, kl 11.00

Champagne har länge intagit en bergsäker förstaplats som det bästa mousserande vinet. Men efter att flera bubbliga varianter seglat upp på topplistan skakar fransmännen till ordentligt! Kom och bubbla med oss lördagen den 25 maj och provsmaka på både kvalitetschampagne som fullvärdiga utmanare.


På gång

+ Visa mer

Provningar

+ Visa mer