guide-i- baren- drink

Visningar

Boka en privat visning för bara dig och dina vänner,
En matchande drink ingår i priset

Ta med dig en vän, eller flera, och boka en tid som passar er!

Ni väljer en av museets utställningar. Med en matchande drink i handen får du och ditt sällskap en privat visning.

Dryckeslandet Sverige tar dig genom vår dryckeshistorias olika vinklar och vrår – varför säger vi egentligen skål? När började vi destillera sprit i Sverige? Hur har vi druckit alkohol och när började vi egentligen med barrundan? Vanor ventileras och fördomar avväpnas. Till denna visning ingår självklart varsin snaps alternativt varsitt glas alkoholfri hantverkscider.

GIN tar dig genom ginlandet Sverige. När blev gin en egen spritsort? Varför förknippades gin med elände och misär när den började bli populär bland befolkningen och när blev gin en trendig och omtyckt dryck? För tio år sedan hade Sverige en handfull ginproducenter – idag hittar vi dryga 60. Följ med genom historien om ginlandet Sverige samtidigt som ni smakar på en utsökt gin och tonic alternativt varsitt glas alkoholfri hantverkscider.

Så här bokar du tid för en exklusiv visning

Ni väljer dag och klockslag! Maila oss på info@spritmuseum.se så hittar vi en tid som passar er.
Pris: 250 kr inkl entré, visning och dryck.
Tid: ca 30 min.

Guidade visningar på helgerna med dryck

Ta chansen under helgen och följ med på en guidad visning av någon av våra aktuella utställningar.
Du får bättre förståelse för verken och utställningen, och lära dig något nytt du inte visste. Dessutom är våra guider taggade på att svara på dina frågor. Den guidade turen är cirka 30 minuter och antalet platser är begränsade. Vi kör på lördagar och söndagar. Läs mer och boka dina biljetter i vår kalender, ”På Gång”.

Boka en exklusiv visning av museets alla tre utställningar, 60 minuter

Antal: Max 20 personer/guide.
Pris: 2 000 kr/guide + 100 kr/person (1 886 kr/guide + 94 kr/person exkl. moms).
Tid: ca 60 minuter.
Maila oss på info@spritmuseum.se så hittar vi en tid som passar er.

Specialvisning med vår konstintendent

Mia Sundberg, konstintendent, ger en fördjupad visning av vår aktuella konstutställning. Hon har en gedigen bakgrund i gallerivärlden där hon under mer än 20 år arbetade med svensk och internationell samtidskonst. Sedan 2010 är hon ansvarig för Absolut Art Collection.

Pris: Vardagar: 2 500 kr + 100 kr/person inkl moms (2 358 kr + 94 kr/person exkl moms).
Tid: Ca 30-40 minuter
Maila oss på info@spritmuseum.se så hittar vi en tid som passar er.

Skola – svensk alkoholhistoria och alkohollagstiftning

Varför har Sverige ett försäljningsmonopol på alkohol? När förbjöds husbehovsbränningen? Vilken roll hade nykterhetsrörelsen i det hela, och vad var egentligen motboken för något? Låt våra pedagoger ta med era elever genom Sveriges dryckeshistoria. Med visningen Ansvarsfull Alkoholhantering vill vi bidra till en varierad undervisningsmiljö med självklar fokus på att era elever uppnår kursmålen. Visning riktar sig till gymnasieskolor och yrkeshögskolor, finns både som digital version och som platsundervisning.
Boka din skolklass redan idag!